Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kiderült hogy PCOS vagyok....

Kiderült hogy PCOS vagyok. Nagyon megíjedtem. Min változtassak?

Figyelt kérdés
A nőgyósgyászomat kerestem fel mivel mióta abbahagytam a fogamzásgátlót azóta nagyon rendszertelen a menszeszem van hogy 3-4 hónapig nincs semmi. Ő csináltatott hormonviszgálatot és megállapította, hogy PCOS vagyok. Annyit mondott, hogy mivel én nem vagyok túlsúlyos ezért ha1-2 kilót lefogyok már az segíthet rajtam, mert nekem nagyon enyhe eltéréseim vannak.Azt tanácsolta hogy szedjek speciális fogamzásgátlót. De nem küldött sehova sem.Bár megvallom fogalmam sem volt erről a betegségről így utánanéztem kicsit és most szembesülök vele hogy ez nem is kimondottan nőgyógyászati probléma.Gyermeket egyenlőre még nem tervezek, kb 2-3 év múlva szeretnék.De félek, hogy emiatt a betegség mitatt nem lehet. Szerintetek nem kellene elmennem egy edokrinológushoz is vagy csak szedjem simán a gyógyszert??Miket egyek hogy tartósan tudjam tartani a súlyomat?Mit sportoljak? Egyáltalán ti hogyan éltétek élitek meg ezt a betegséget? 26/L
2011. nov. 15. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
jól gondolod, el kéne menj endokrinológushoz, ő tudja a fő problémát orvosolni, a nőgyógyász csak tünetileg kezel a fogamzásgátlóval. Lesz terheléses vércukorszint mérés is, mert a PCO nem egyedüli betegség szokott lenni, pajzsmirigyhormonokat néz majd a doki többek között. Jelentkezz be minél előbb, mert 6-7 hónapos várólisták vannak. Vélhetően diétáznod is kell majd, ehhez kérd dietetikus segítségét, de erről mindent el fog mondani az endokrinológus.
2011. nov. 15. 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:
2011. nov. 15. 19:41
 3/3 A kérdező kommentje:
bejelentkeztem endokrinológiára április végére kaptam is időpontot nagy nehezen. Háromszor kellett próbálkoznom a másodiknál rámvágta az asszisztens a telefont. kikérdezett h. mi a bajom milyen vizsgálatok voltak eddig hol lakom stb? Aztán mikor megkérdeztem h meddig jó a beutalóm, mivel majd a dokim csak akkor ad ha lesz időpontom rámvágta a telefont...ennyit a magyar egészségügyről...gyönyörű olyan kedves emberek dolgoznak a korházakban hogy az hihetetlen
2011. dec. 14. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!