14 és fél éves vagyok, és még nem menstruálok. Anyum szerint ez nem túl jó, és ha betöltöm a 15-öt és még mindig nem jön meg elvisz dokihoz. De szerintem ez nem baj. Szerintetek?
én már akkor aggódtam, mikor betöltöttem a 14-t. (hiszen az orvos nekem 12-13-ra saccolta) el akartam menni dokihoz, miután eltelt 2 hónap, mert anya akkor mondta, hogy szerinte sem stimmel velem valami mert neki más melle volt és már rég megjött neki ebben a korban. 1 hónap múlva viszont megérkezett...
szóval. én azért elmennék ultrahangra vagy vérvételre. ha valami nem oké, most derüljön ki és ne 1 év múlva, érted.
mellesleg ártani nem árt, ha dokihoz mész :) egy ismerősünk mesélte, hogy 14 évesen még nem menstruált és elment dokihoz. mondta neki a doki, hogyha jól látja, már tényleg nem kell sokat várnia. megjött neki 2 hét múlva!
persze ez csak nagyon szélsőséges véletlen, de remélhetőleg nem fog rosszat mondani :)
hidd el, addig amúgy sem jön, amíg görcsölsz rajta. az anyával való beszélgetés után eldöntöttem, hogy mégsem érdekel az egész. vagyis ha tűkön ülsz, úgy várod, akkor az ellenkezőjét éred el. ne foglalkozz vele, hiszen biztosan nincs sok hátra. de majd egy vizsgálattal biztosabbat lehet mondani.
azért azt el kell ismerni, sok kellemetlenséget úsztál meg eddig ;) ma reggel semmi bajom nem volt, aztán a mosdóban meglátva a fehér bugyim (ami akkor már nem volt "fehér") jó mérges lettem, mert ismét úgy jött meg, hogy nem volt konkrét előjele :( de ez van, erre készülj fel.
majd írj! :) 15L
Azért ne parázz rá túlságosan. Ha már elmúltál majd 15 éves és akkor se jön meg, akkor menj el dokihoz. De jól írták a többiek: mindenki más, van akinek már korán megjön, van akinek elég későn(16 év körül).
Amúgy én nagyon örültem volna neki (így utólag), ha csak 14 éves korom után jön meg, nem pedig 11,5 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!