Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítség! Mit csináljak?...

Segítség! Mit csináljak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A fehérneműmön észrevettem sárgás váladékot. szinte minden nap van egy kicsi. barna is volt már, de ez már régebben és csak egy nap. édesanyám azt mondta a barna folyadékra, hogy cska a vér tisztul. ezt a sárga folyást még nem mondtam neki, de nagyon félek. ez valami fertőzés? még csak 12 éves vagyok. ha nőgyógyászhoz kellene fordulnom, nem lenne iylen fiatalon ciki? L/12
2009. okt. 23. 18:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ciki!!

De ha nagyon nem szeretnéd, akkor először esetleg próbáld ki az intim lemosót, enyhébb eseteknél segíthet az is.

2009. okt. 23. 18:47
 2/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugodj meg, ebben a korban ez teljesen természetes. Ezt hívják folyásnak, ami szinte minden nőnél van. Kinek bővebb, kinek kevesebb. Ez jelzi, hogy hamarosan meg fog jönni a menstruációd. (A leírásodból annyit vettem ki, hogy ez még nincs.)

Ha esetleg nagyon bő lenne, zöldes, túrós, szúrós, kellemetlen szagú, akkor lehet fertőzésed. (De ilyenkor csípő, viszkető érzés is van a szeméremtesteden.) A normális fehér folyás a fehérneműn sárgás lesz.

Kaphatóak tisztasági betétek, használd őket, vagy vetess anyukáddal, így megvédheted a fehérneműdet és kellemetlen meglepetés sem érhet, ha esetleg megjönne.

De egész nyugodtan rákérdezhetsz anyukádnál is, biztosan elmagyarázza ezt ő is. :)

2009. okt. 23. 18:57
 3/17 A kérdező kommentje:
minden este használok fürdéskor, de lehet hogy valamit ér, mert reggel nem szokott lenni de viszont napközben igen.
2009. okt. 23. 18:57
 4/17 A kérdező kommentje:
már háromnegyed éve megjött :S
2009. okt. 23. 18:59
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha már megjött a menstruációd akkor meg érdemes elmenni nőgyógyászhoz, anyukád biztosan szívesen segít, valószínűleg ad rá valamilyen krémet és rendbe is jön, viszont valamennyi mennyiség tényleg teljesen természetes.
2009. okt. 23. 19:01
 6/17 A kérdező kommentje:
hát kb. 1 hónapja csinálja ezt. gondolom ez rossz jel.
2009. okt. 23. 19:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem rossz jel, ne ijedj meg ennyire :) Nekem volt, hogy hónapokig is ilyen volt, mert nem jutottam el nőgyógyászhoz, aztán elmentem, kaptam krémet és helyrejött.
2009. okt. 23. 19:13
 8/17 A kérdező kommentje:
és a nőgyógyásznál nagyon kellemetlen lenni? vagy túl lehet élni?
2009. okt. 23. 19:22
 9/17 anonim válasza:
Én is 12 évesen voltam elősször nő gyógyásznál. Nem ciki. Mivel ő is nő [általában], mint mi.:) Szóval nyugi és anyukádnak mindenképpen mond el... Ezek női ügyek.
2009. okt. 23. 19:52
 10/17 anonim válasza:
19:52-es voltam és L/14
2009. okt. 23. 19:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!