Candida gomba kiűzése diéta nélkül? Valakinek valami tipp?
Lehet, hogy nem is gombád van! Csináltak róla vizsgálatot? kaptál róla eredményt? Én nem hallottam még olyat, hogy nem viszket :S
De ha még is az lenne: Mi számított neked diétának? Mennyire csináltad szigorúan? Semmi cukor, semmi fehér pékáru, sőt szinte nem fehér pékáru sem, semmi cukros üdítők, és a többi?
Nekem sok problémám volt a candidával, most is néha kiújul, de mikor gyógyszeres kezelés után diétáztam, akkor elmúltak a tünetek. És nem is mutatkoztak pár hónapig a diéta után sem, de visszatértem az eredeti étrendemhez és néha megint előjön.
A gomba szénhidráttal táplálkozik, ezért ne gyógyszerezni akarj, hanem a CH-t csökkenteni....
Jó lenne mintát venni, nem csak találgatni.
Én nagyon szenvedek a candidától nem tudok szabadulni tőle évek óta. Ha előjön akkor viszket, ég még az elsóneműt is alig tudom elviselni.
:DD hallod... Hát ha nem ajánlja a diétát mert fogysz, akkor inkább szenvedj.... istenem -.- Enélkül nem múlik el. Az életmódodon kell változtatni. De áá ne tedd, hátha még segítene is....
Amúgy meg ha rendesen étkezel (mert én kb. koplaltam, mert alig ette meg vmit) akkor nem fogsz annyit fogyni.
Én változtattam az étrenden, cukrot, élesztőset nem eszem. Cukor helyett nyírfacukrot, eritritolt hsználok. A gyümölcsről sajnos nem tudok lemondani. A fehér liszt helyett teljes kiőrlésűt használj. Ha nem akarod a szigorú diétát legalább csökkentsd a szénhidrát bevitelt.
Sajnos még így sem tudtam megszabadulni tőle, de talán ritkábban jön elő. Nagyon jó ellene a fokhagyma és a fahéj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!