Segítségre lenne szükségem! Anya teljesen ki van akadva, mert ma egyszer tampont használtam, mivel tanga volt rajtam és nem akartam a betéttel szórakozni. Nem tudom miért van ennyire kiakadva egy alkalomtól. Nektek mit szólt anyukátok a tamponhoz?
Háát anyukád eljesen feleslegesen van kiakadva, nincs ebben semmi ördögtől való. Hogy mi az egészségesebb, az jó kérdés, egyértelmű választ nem fogsz kapni, mert még az orvosok is vérremenő vitákat folytatnak erről.
Én személy szerint tampont használok, a betétektől kiütést kapok, nincs választásom.
Ahány szülő,annyi reakció...Én 14 éves koromtól úgy kb.másfél évig betétet használtam,mert ezt tartottam természetesnek,de mindig is gyűlöltem,mert éreztem,ahogyan folyik,meg nem lehetett olyan ruhákat hordani,nehogy látszódjon...Anyukámnál többször láttam már egészen kicsi gyerekkoromban is tamponokat a szekrényben,és azt mondta,hogy ő csak strandra használja. Korán beavatott,hogy mit mikor tanácsos hordani,meg minden más témával kapcsolatban is nagyon nyíltan megbeszéltünk mindent-a szülés,az első alkalom egy fiúval,a védekezés,szoptatás ha gyerekem lesz,és a menstruáció.Ezért mondtam hogy attól függ,milyen az anyukád. Én akkor hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam,hogy következő hónapban nem betétet,hanem tampont fogok használni,tettem egy próbát.És úgy bevált,hogy most meg már elviselni sem tudnám a betétet. A tamponnal tisztának érzem magam,bármit felvehetek,és ami a legfontosabb,napközben(cseréken kívül)el is felejtem hogy nekem megvan. Anyukám is tudta hogy átszoktam a tamponra,még akkor az elején mondtam is neki hogy kipróbálom a dolgot.Csak annyit mondott,hogy szerinte kényelmetlen lesz,és hogy ő inkább csak strandra hordaná. De amikor bevált a dolog,nem mondott semmi olyat,hogy ne csináljam,ő teljes mértékben rám bízta. Nem számít,hogy hány éves voltam,és szűz,ezzel együtt mind megoldható volt. És most is az. Én sosem tudnék visszaszokni arra az undorító,kényelmetlen,tisztátlan betétre,még a gondolat is taszít.
Én leülnék és beszélnék vele,ha te ezt szeretnéd,mondd el neki,mivel jobb,és hogy nem tesz benned kárt.Ne hagyd hogy elmenjen vagy kitérjen a téma elől.Most erről akarsz vele beszélni és punk tum. Mondd el neki,mit érzel,és nyugtasd meg. Ő is tud komoly lenni ha kell. Nyugalom! 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!