Ez igaz? Kell fizetni?
Azt halottam, hogy ha egy éven belül 2X mész nőgyógyászati rákszűrésre akkor a másodikért fizetni kell.
Nekem decemberbe kéne mennem de nem lesz rá időm ezért október végén vagy novemberben mennék.

Ja...
Már nem olyan világ van, hogy mindent "ingyen" kaphatsz a befizetett járulékaidért... :-[
Tegnap azon ájultam el, hogyha tesztet kérnék az orvostól, hogy vajon H1N1 fertőzött vagyok-e, ez 30ezer Ft-ba fájna nekem!!!... 8-[
Egyszerűen felháborító!...
És EZÉRT fizetem az eü-járadékot már 36 éve???...
(Teljesen igazat adok azoknak, akik külföldre mennek dolgozni és élni.)

Itt az Országos Egészségpénztár weboldaláról letöltött jogszabály (PDF-dokumentum):
"...Népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat olyan népegészségügyi tevékenység, amely a lakosság meghatározott korcsoportjaira terjed ki és meghatározott gyakorisággal az adott korcsoportba tartozókat – a védőnők közreműködésével kiküldött értesítőkkel – személyes meghívással értesítik a vizsgálat szükségességéről, illetve lehetőségéről.
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatok csak szakellátás keretében végezhetők el.
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatok keretében a 25 és 65 év életkor közti nők az egyszeri, negatív eredményű szűrővizsgálatot követően háromévenként nőgyógyászati onkológiai méhnyakszűrésre jogosultak. A méhnyakszűrés során elsődlegesen a méhnyakelváltozások sejtvizsgálatát (citológia) és kolposzkópos vizsgálatot végeznek, járóbeteg ellátás keretében, nőgyógyászati szakrendelésen, illetve citodiagnosztikai laboratóriumban.
A 45 és 65 év életkor közötti nők kétévenként népegészségügyi céllal mammográfia vizsgálatra jogosultak. A mammográfia a mell lágyrész röntgenvizsgálatán alapuló szűrővizsgálat.
A megelőző ellátások hatékony igénybevételének érdekében az egyes egészségügyi ellátások térítésmentes igénybevételére való jogosultságot a támogatott szűrővizsgálaton való részvételhez kötheti valamely jogszabály, sőt a szűrővizsgálat elmulasztása esetén az azzal összefüggő ellátások igénybevételét részleges térítési díjhoz is kötheti. A fogászati ellátások térítési díját 15%-kal csökkenteni kell, ha a beteg részt vett az időszakos fogászati szűrővizsgálaton.
A járványügyi okból végzett szűrővizsgálatok (pl. tüdőszűrés) segítségével kiszűrhető megbetegedések fertőzőek, így a közösség egészségvédelme érdekében azokon a részvétel általában kötelező..."
=====================
Arról van szó, hogy egyik helyen a törvény betűje szerint bekasszírozzák a szűrés díjait, a másik helyen meg sz*arnak a törvényre és ellátják az embereket!!!...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!