Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez igaz? Kell fizetni?

Ez igaz? Kell fizetni?

Figyelt kérdés

Azt halottam, hogy ha egy éven belül 2X mész nőgyógyászati rákszűrésre akkor a másodikért fizetni kell.

Nekem decemberbe kéne mennem de nem lesz rá időm ezért október végén vagy novemberben mennék.

2009. okt. 21. 17:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én most voltam 1 hónapon belül másodszor és semmit sem kértek.
2009. okt. 21. 17:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz,ingyenes vizsgálat.
2009. okt. 21. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja...

Már nem olyan világ van, hogy mindent "ingyen" kaphatsz a befizetett járulékaidért... :-[

Tegnap azon ájultam el, hogyha tesztet kérnék az orvostól, hogy vajon H1N1 fertőzött vagyok-e, ez 30ezer Ft-ba fájna nekem!!!... 8-[

Egyszerűen felháborító!...

És EZÉRT fizetem az eü-járadékot már 36 éve???...

(Teljesen igazat adok azoknak, akik külföldre mennek dolgozni és élni.)

2009. okt. 21. 17:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez SZTK-tól függ. Én nem magánorvoshoz járok, hanem SZTK rendelésre. Ott szoktam rákszűrést csináltatni, de ezért ott is kell fizetni. Mondván, egy magánlabor csinálja meg a tesztet, oda küldik a mintát. Tehát nekem az elsőért is fizetni kell.
2009. okt. 21. 17:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is Sztk-ba megyek. Ha felhívom őket szerintetek megtudják biztosra mondani?
2009. okt. 21. 18:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
igen, megmondják sztem..
2009. okt. 21. 18:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Itt az Országos Egészségpénztár weboldaláról letöltött jogszabály (PDF-dokumentum):

[link]

"...Népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat

A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat olyan népegészségügyi tevékenység, amely a lakosság meghatározott korcsoportjaira terjed ki és meghatározott gyakorisággal az adott korcsoportba tartozókat – a védőnők közreműködésével kiküldött értesítőkkel – személyes meghívással értesítik a vizsgálat szükségességéről, illetve lehetőségéről.

A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatok csak szakellátás keretében végezhetők el.

A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatok keretében a 25 és 65 év életkor közti nők az egyszeri, negatív eredményű szűrővizsgálatot követően háromévenként nőgyógyászati onkológiai méhnyakszűrésre jogosultak. A méhnyakszűrés során elsődlegesen a méhnyakelváltozások sejtvizsgálatát (citológia) és kolposzkópos vizsgálatot végeznek, járóbeteg ellátás keretében, nőgyógyászati szakrendelésen, illetve citodiagnosztikai laboratóriumban.

A 45 és 65 év életkor közötti nők kétévenként népegészségügyi céllal mammográfia vizsgálatra jogosultak. A mammográfia a mell lágyrész röntgenvizsgálatán alapuló szűrővizsgálat.

A megelőző ellátások hatékony igénybevételének érdekében az egyes egészségügyi ellátások térítésmentes igénybevételére való jogosultságot a támogatott szűrővizsgálaton való részvételhez kötheti valamely jogszabály, sőt a szűrővizsgálat elmulasztása esetén az azzal összefüggő ellátások igénybevételét részleges térítési díjhoz is kötheti. A fogászati ellátások térítési díját 15%-kal csökkenteni kell, ha a beteg részt vett az időszakos fogászati szűrővizsgálaton.

A járványügyi okból végzett szűrővizsgálatok (pl. tüdőszűrés) segítségével kiszűrhető megbetegedések fertőzőek, így a közösség egészségvédelme érdekében azokon a részvétel általában kötelező..."

=====================

Arról van szó, hogy egyik helyen a törvény betűje szerint bekasszírozzák a szűrés díjait, a másik helyen meg sz*arnak a törvényre és ellátják az embereket!!!...

2009. okt. 21. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk egy évnek kell eltelnie, mert egyébként nem fizet az OEP még ha egy nap eltérés is van.
2009. okt. 23. 15:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál, fizetni nem kellett, mert mivel nem telt le az egy év meg sem vizsgált:)
2009. okt. 30. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!