Szeretném abbahagyni a fogamzásgátló szedését, mire számítsak? Tapasztalatok?
Már több mint 6 éve szedek fogamzásgátlót (Belara) és most úgy döntöttem, hogy abbahagyom.A párommal is megbeszéltük,nem szeretnénk még babát ezért óvszerrel védekeznénk.Másnak milyen tapasztalata volt a gyógyszer abbahagyása után?Szerintetek jó ötlet, hogy nem szeretném tovább gyógyszerrel irányítani a szervezetem?
Előre is köszönöm a normális válaszokat! :)
21/L
nekem bevált a gyógyszer. egyszerűbb volt,hogy tudtam mikor jön meg a mensim és nem is görcsöltem,ráadásul cak 3-4 napig tartott.és ha késleltetni akartam akkor azt is megtehettem. az óvszer egy kicsit macerásnak tűnt,és állandóan féltem,hogy teherbe esem.
Amikor abbahagytam a szedését a babatervezés miatt,akkor rendszertelenné vált,és hosszabb ideig tartott
Én ugyan nem szedtem soha, mert nem akartam borítani a hormonháztartásom, de jó pár barátnőm mesélte, hogy mi volt az abbahagyás után. Ők sem akartam babát, csak nem akartak már tovább tabit szedni, hogy rendeződjön a szervezetük.
Na szóval:
-nehezen rendeződő menstruáció, vagy egyáltalán nem rendeződő
-magas prolaktin szint, ami miatt elmarad a peteérés (menstruáció még jelentkezhet), így meddőséget okoz
-aki bőrproblémára kapta, annak sokkal súlyosabban tért vissza, mint amilyen előtte volt
-volt aki nagyon meghízott az abbahagyás után, szintén hirtelen hormonzavar következtében
Mindenféleképpen jó ötlet, hogy nem rombolod magad tovább, így is sok ideig tetted és pont abban a korszakban, amikor leginkább árthat, de még bőven van időd regenerálódni és nem is biztos, hogy lesz bármi bajod. :) Akiket leírtam példának azok is helyrejöttek 1-2 éven belül teljesen vagy pedig más gyógyszert kaptak(nem foggátlót), ami rendben tartja őket. Az én családomban is szedték hárman sokáig, de nem lett bajuk nekik sem a szedés után.
ugyan ilyen fiatalon 5 évig szedtem két éve hagytam abba:
mostanra teljesen rendbe jöttem, de az elmúlt két évben a következő problémáim voltak:
kb 2havonta menstruáltam
pattanásos lettem
fogytam
cicim vesztett a feszes duzzadtságából
éreztem hogy megkönnyebbült a szervezetem...
Pár hónapja petefészekcisztát fedeztek fel nálam amire a doki azt mondta hogy jó lenne 3 hónapig fog.gátlót szednem. 1 hetem van vissza a menstruációig és erősen gondolkodom, hogy ellent mondok a doki javaslatának... nem akarom újra terhelni a szervezetem!!
Akármi rossz hatása is lesz annak hogy abbahagyod, hosszútávon jobban jársz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!