Vitamin d3 fresenius 1000 ne tabletta fogamzásgátlóval nem gyengíti a fog. Gátló hatását? Szerintem igen.
www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/3584/betegtajekoztato
itt az áll a betegtájekoztató 2-es pontban, Terhesség-szoptatæs menüpont:
"Fogamzóképes korú nõk biztonságos fogamzó módszer hiányában és várandósok a magzati veleszületett fejlõdési rendellenességek kockázata miatt, továbbá szoptató anyák a 600 NE napi dózist nem léphetik túl."
mi az, hogy biztonságos fog.gátló módszer hiányában?? Óvszer?
Ma vettem be ebbõl az elsõ tablettát, fog.gátlóval épp a menstruáció elõtti szünetben vagyok, köv. Csütörtökön kezdem szedni az új levéllel.
Szedjem-e tovább a vitamint?
nem biztonságos fogamzásgátló módszer pl. a megszakításos közösülés vagy a naptármódszer.
A Pearl-indexről hallottál már?
A vitamin semmilyen módon nem gyengíti a fogamzásgátló hatását, két teljesen külön dologról van szó.
Amit olvastál, nem azt jelenti,h gyengíti a fogamzásgátló hatását,hanem azt,h a magzatra káros lenne,ezért fontos a biztonságos fogamzásgátlás: nehogy teherbe essen mellette a nő.
Úgyhogy mindenképpen szedd tovább a fog.gátlót, az biztonságos!
köszi. Nem volt egyértelmû, hogy a fog.gátlò tabletta ebben az értelemben biztonságos-e.
Azért kell vitamint szednem, mert kóros d-vitaminhiányom van, de nem lehetek sokat a Nap alatt sajnos.
Aha! Akkor tényleg szedd!
Nagyon fontos vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!