Mit csináljak? Napok óta mem jön meg csak rettenetesen fáj a petefészkem, alig tudok menni. Mitől lehet ezmár 4 napja?
Szia!
Igen, sürgősen menj orvoshoz. Nekem 10 napja nem jött meg, én sem vagyok terhes. Tegnap voltam dokinál és kiderült, hogy a jobb oldalon van egy 3,5 cm-es ciszta. Eddig nekem nem is fájt, csak akkor mikor megnyomta erősebben.
18 éves vagyok.
Voltam ma nőgyógyásznál, nekem is cisztám van. először egy picit megijedtem, de mondta, ettől nem kell félni, de hát ki hisz egy orvosnak hogy nem kell félni, mikor naponta találkozik súlyosabbnál súlyosabb esetekkel.
Utánanéztem ennek a dolognak, nem találtam sokat, csak hogy nem vészes. Én pánikolós vagyok, úgyhogy bepánikoltam. Ha nem durran ki vagy nem válik le a petefészkemtől, mert ott vannak a túlérett petesejtjeim, csak nem tudnak kijönni a ciszta miatt, akkor műteni kell. Viszont nem tudom elképzelni hogyan. Felvágnak vagy hogy? Nem tudom elképzelni.:S Sosem műtöttek még, és nagyon félek :S
Nekem is volt a jobb petefészkemben egy 4.6 cm-es ciszta, azt mondta a doki ha nem szívódik fel akkor kiveszik.
Nem fognak felvágni vagy ketté vágni csak 3 vagy 4 pontott fognak rajtad csinálni.
Pontosan nem tudom már, hogy hol azt hiszem has, petefészek ahol van a ciszta meg a köldöködnél, ezek azért szükségesek, hogy a vékony csöveket betudják dugni meg a kamerát, nekem szerencsére felszívódott.
Egyébkén a ciszta vízzel, vérrel vagy egyébb anyagokkal teli zsákok, nekem vér volt benne.
Remélem tudtam segíteni.
Ja és én cataflamot szedtem rá mikor fájt.
Figyi, ha hirtelen nagyon el kezd fájni azonnal menj orvoshoz, akár a sürgősségire is.
Nekem februárban volt ilyen először, akkor 3 napig fájt - a fájdalomcsillapító sem segített, aztán elmúlt. Akkor 2 cisztát találtak (kivi meg szilva méretű), de nem csináltak semmit. Azt mondták ha kipukkad az picit fáj, de nem kell orvos. Most augusztusban ismét ugyanaz az iszonyatos fájdalom. Mint kiderült nem pukkadt ki a ciszta hanem többszörösen megcsavarodott tőle a petefészkem és a petevezetékem, műteni is kellett. Ez elég komoly dolog, szóval ha hirtelen nagyon el kezd fájni ne hallgass senkire, menj dokihoz azonnal!!
Hát én két kicsi lyukkal meg egy 15cm-es vágással lettem túl rajta, de normál esetben a pici lyuk is elég, és akkor elég gyors a felépülés. Így az elején nagyon nehéz volt, de egy hét alatt jelentősebben könnyebben tudtam már mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!