Tamponos kérdés! Válaszolnátok? (Bővebben lent. )
Az a helyzet, hogy ma kiszámoltam, és pont a nyári tábor idején fog megjönni (nekem fontos lenne elmenni, pláne fürödni a Balatonban, mert a mostani osztályommal ez a Balcsis dolog utolsó alkalom lenne). Anya engedi is a tamponhasználatot, de mindketten ódzkodunk tőle; ugye nem vesztem el a szüzességem? Nagyon fog fájni, amikor felteszem? Ha felteszem, tényleg fel kell nyúlnom, hogy kitapintsam a helyet, ahova rakom?
Nektek milyen tapasztalataitok voltak az első tamponhasználattal, milyen márkájút alkalmaztatok?
A válaszokat előre is köszönöm.
15/l
Hát, köszi a válaszokat. :/
Igen, elvileg van egy kis rés a szűzhártyán - de nem mindenkinek. Ritka esetekben orvosnak kell egy kicsit bemetszeni, mert gondot okozhat menstruációnál is. Legalábbis ezt olvastam.
Igen, 4. válaszoló, de nem is azt írtam, hogy senkinek nincs rés, csak egyeseknek nincs, na. xD :P
Csak kérlek, válaszoljatok a kérdésekre, amiket kiírtam.... xD
Azért köszi a válaszokat... :)
mindenkinek van rajta rés!! ez nem egy egybefüggő hártya, hiszen menstruálni mindenki tud.
én is szüzen kezdtem el használni, 15 évesen, mondjuk először super tampont vettem, és 3X próbáltam meg feltenni, de nem ment, csak félig, szóval abbahagytam.
utána megpróbáltam normállal, úgy hogy leguggoltam, szét tettem a lábamat egy kicsit, és nem egyenesen fel, hanem kicsit hátra de felfele toltam, lassan. És egyáltalán nem fájt, persze ha nincs meg annyira, akkor nem csúszik olyan könnyen, de fájni nem kéne hogy fájjon. Nem kell felnyúlnod előtte, bár amiatt hasznos lehet, hogy kitapasztald, hogy milyen irányba told majd a tampont.
Én naturellát használok csak, de volt, hogy a százforitos boltból vettem valamilyen márkátlant, nem rossz, de a naturella nekem ami a legjobban bevált, és még olcsóbb is, mint az o.b.
ja,és nem veszted el a szüzességed, a szűzhártya rugalmas. ha elsőre nem sikerül ne add fel, miután egyszer sikerülni fog, utána már mindig. és ne izgulj, lazulj el közben, mert csak úgy tudod feltenni.:)
:))) Köszönöm utolsó válaszoló! Fura, mert azt olvastam, hogy van, hogy valaki ilyen kisebb problémával születik és orvosi beavatkozás kell... :S (Amúgy a KamaszPanasz.hu-n olvastam.)
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!