Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 14/L vagyok,158 centi magas....

14/L vagyok,158 centi magas. Ez mind szép és jó lenne, de sajnos az a helyzet áll fent, hogy 2 és fél éve egy centit se nőttem. Forduljak orvoshoz, vagy várjak még egy picit, hátha növök?

Figyelt kérdés

Szóval igen, mint fent is olvashatjátok, 158 centis magassággal rendelkező 14 éves lány vagyok. Szeptemberbe kezdem a kilencediket. És a problémám az, hogy hatodik osztály óta semmit se nőttem. Engem nagyon zavar, nem csak azért, mert anno elég magas voltam a régi osztályomba, meg úgy a gyerekek körébe, hanem azért is, mert tartok attól, hogy esetleg valami bajom van. Meg amúgy is, nem szeretnék ilyen pici maradni; még egy 5 centit szívesen nőnék.

Azért felvázolom a helyzetet a családban:

Az anyai ágamon átlagos magasságúak a nők, anyukám 165, a mamám 163 centi. Nagypapám olyan 175 centi körül van. Sajnos az zavar még nagyon, hogy anyukám, amikor ennyi idős volt, már magasabb volt, a kezei is nagyobbak voltak, stb. Igaz, ahogy én tudom, nagypapám és a néném is elég későn nőttek tovább (gimnázium utolsó 1-2 évében). De ők akkor se ilyen kis picik voltak, hanem 160 centi felett.

Az apai ágamon az a sajnálatos helyzet áll fent, hogy alacsony növésűek... Kivéve apám, ő óriásnak számít a maga 172 centijével. Nagymamám olyan 150 centi volt hajdanán, azóta összement picit, szóval nem tudom pontosan megállapítani. Nagypapám olyan 160 centi körül lehetett. Nénikém is, unokatestvérem is 155-160 centi között vannak.

Persze itt, interneten keresztül nehéz diagnózist felállítani, nem is ezt szeretném kérni Tőletek. Inkább csak annyit, hogy ha valakinek volt már hasonló tapasztalata (sokáig nem nőtt, alacsonyabbak voltak a családtagjai), akkor ő hogy cselekedett.

És akkor megismételném a fenti kérdésemet: Forduljak orvoshoz, vagy várjak még vele, hátha növök?

2013. jún. 28. 19:04
1 2
 11/18 anonim válasza:
Van egy 21 éves lány ismerősöm, ő is mondta, hogy 13 éves kora óta nem nőtt semmit, ő is 158 cm.
2013. jún. 29. 11:09
 12/18 A kérdező kommentje:

8-as;

Szóval akkor a magasságom normálisnak mondható, értem. Ezt nem tudtam. Tudod, én a mai korombeliekhez hasonlítom magam, akiknek többsége fél fejjel, vagy még többel nagyobb nálam. Igazából nem is a növekedési hormonok miatt mennék orvoshoz, kizárt dolog.

Olvastam valahol egy cikkben, bizonyos "alacsonynövésről", melyből az következik, hogy a gének miatt vagyok alacsonyabb, és nem növő, vagy rosszabb esetben még az anyaméhben történt valami, ami miatt ez kialakul.

Mindenesetre köszönöm a válaszodat.

9-es;

Anyukámmal már beszéltem róla, és kb. nem jutottunk semmire se, halvány lila dunsztunk sincs, mi lenne a jó. Anyukám sokszor felhozza, hogy ő ennyi idősen már magasabb volt, a keze, a lába is nagyobb volt már ekkor.

Mellesleg eszek mindenféle kajából, amit leírtál, csak nem tudom, hogy az "nagy mennyiségnek" számít-e. Sose voltam egy nagy evő, aki napi 3x betolja a 2 kilónyi húst, zöldséget, és éli vígan az életét. Én mindig eszek egy keveset a nap folyamán. De olyan bődületesen nem eszem sokat.

Igazából az ilyesfajta tinédzser-vonásaim már megvannak; szőrnövekedés, menstruáció, lázadás, stb. (Igaz, én mióta megtanultam beszélni, lázadok...), a melleim is "megvannak", izzadni izzadok. Most nemrég hagytam abba a küzdősportolást, amit még 7. osztály elején kezdtem el. Azóta úszni tanulok. Szóval mozogni mozgok. A hízás meg, khm... Amikor anno elkezdtem sportolni 7.-ben, 42 kilós voltam, azóta 45-47 kiló körül mozgok. Nem tudom, remélem, hogy inkább izmot "szedtem fel", mint zsírt.

Köszönöm a válaszodat, nagyon megnyugtatott.

10-es;

Értem, szóval te is ugyanilyen magas vagy, mint én, s picivel idősebb is. És akkor még a párodnak is bejön, hogy "olyan kis törékeny falat vagy", király. :) Téged akkor nem piszkáltak a suliban, hogy kis töpszli vagy, gondolom. Mert engem időnként megszóltak, igaz, nem az idegesített a legjobban. Kissé az is zavar, hogy néha nem érek fel 1-2 polcot, de hát nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Köszi szépen a választ, jól jött. :)

11-es;

Akkor ugyanabban a helyzetben vagyok, mint az a lányismerősöd, akit említettél. Ki tudja, akkor lehet, én is ekkora maradok.

Köszönöm a választ.

2013. jún. 29. 14:21
 13/18 anonim ***** válasza:
14éves lány vagyok és 156 cm magas..szeptemberbe leszek énis 9.-es..szóval egy cipőbe vagyunk:D
2013. júl. 13. 01:28
 14/18 A kérdező kommentje:

Na...Itt egy sorstárs! :D

Ezt úgy mindenkinek mondom. xD : Mindenesetre úgy határoztam, hogy sz*rok az aggodalomra, nem megyek orvoshoz. Majd kérek segítséget, ha nem érek fel egy polcot... ^^"

2013. júl. 13. 14:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem vagy annyira alacsony.

Nagymamám fiatal (20-30-40 éves) korában nem volt több 154-155 cm-nél, és most csak olyan 152 cm-es lehet 80 évesen. :)

2013. júl. 13. 14:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Feleségem 152 centi magas és 37 éves. Ne kell aggódnod szerintem, ez normális.
2013. júl. 13. 15:11
 17/18 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm szépen a válaszaitokat!

Sokat segítettetek! :)

2013. júl. 18. 10:34
 18/18 anonim válasza:

Én 21 éves vagyok, szintén lány és 150cm vagyok. Én sem nőttem kb 6.osztályos korom óta.

Tudom mit érzel, én is nagyon utaltam hogy ilyen alacsony vagyok, meg hogy mindenki magasabb nálam, de ez van, elfogadtam.

Mára már, 21 éves fejjel nem foglalkozom vele.:)

2018. dec. 6. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!