Van olyan, hogy akkora a baj, hogy kiveszik mindkettő petefészkemet? Meg a petevezetéket elvágják?
Kedves 13:27-esnek:
Ad. 1, nem vagyok férfi, de ezt Te minden bizonnyal jobban meg tudod állapítani a monitor előtt, mint én magam.
Ad. 2, ha férfi lennék, nem is válaszolhatnék a kérdésre legjobb tudásom szerint? Sőt, ezek szerint alkalmatlan az összes női urológus, az összes férfi nőgyógyász, és alapból az összes állatorvos, mert csak arról rendelkezhetünk információval, amink van? Felettébb logikus...
Ad. 3, ki mondta, hogy nem hasi műtét? Viszont nem mindegy, hogy laparoszkópiás, laparoszkópiásan asszisztált vagy nyílt műtétet terveznek, végeznek-e nyirokcsomó-disszekciót, kiveszik-e a csepleszt stb.
Ez mind nyilván egyértelműen eldönthető ismeretlenül a gép elől, csak én vagyok tudatlan hozzá. Mea Culpa!
A kérdezőnek: a műtét előtt az operáló orvos kötelessége részletekbe menő tájékoztatást adni a műtét kiterjesztéséről, a lehetséges szövődményekről, a várható kimenetelről, és kötelessége továbbá az összes kérdésedre kimerítő választ adni. Javaslom, hogy előre írd össze a kérdéseidet, és így, felkészülve menj el a műtét előtti beszélgetésre. Ne maradjon benned kérdés, mire a műtőasztalra kerülsz, sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, mire számíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!