Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális ez így? Van még idő...

Normális ez így? Van még idő rá, vagy ez már rossz?

Figyelt kérdés

(Tudom, hogy a kategória jobb is lehetne, de ezt találtam a legjobbnak)

Na, szóval. Ötödik osztályba készülök (azaz jövőre leszek 12). Egyik osztálytársamnak már megjött, a többieknek meg egy ilyen széleskörű felvilágosítást már tartottak. Nekem nem. Az egész családban (nem is tudom, hol kezdődött), mindenkinek 12 éves korában jött meg az első vérzése. Miért lennék pont én a kivétel? Tehát én erről nagyon is lecsúsztam, az ilyen beszélgetésekből, és nem beszélgettünk még ilyenekről anyuval. És bár régen vagy ezerszer megkérdeztem, hogy: "Hogy lesz a kisbaba?", természetesen ötévesen őszinte választ nem kaphattam rá. Én nem tudok hogy egy ilyen beszélgetést kezdeményezni. Az a legrosszabb, hogy én azt már tudom, hogy "Hogyan lesz a kisbaba", de nem a szüleimtől... Meg az is, hogy anyu védőnő, aki a terhességgel, kisbabákkal és további ilyen témákkal foglalkozik, mégsem mond még egy szót se erről, pedig rengeteget vagyok vele egyedül. Van két nővérem, akik ebben már rég jártasok (15 és 21 évesek), én úgy érzem, mintha valahogy lecsúsztam volna róla. Úgy érzem, hogy keveset tudok, és már mondtam, hogy én ezt nem tudom hogyan indítani, anyunak kéne, nem? De szerintetek erre még van időm, vagy ez így már tényleg nem jó? Nem szeretnék negatív válaszokat, ha lehet...

2013. jún. 27. 19:17
 1/7 anonim válasza:

Nyugodj meg nem csúsztál le semmiről. :)

Sajnos igazad van az ilyesfajta beszélgetéseket anyudnak, nővérednek kellene kezdeményezni, nem Neked.

Amúgy az sem baj, ha Te kivétel lennél, mert miért lenne baj ha nem " követed" a családot ? Érted? Az ilyen nem szigorú rendszerben zajlik. Nyugodj meg.

2013. jún. 27. 19:43
 2/7 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem vagy lecsúszva semmiről és attól hogy nekik 12 évesen jött meg nem biztos hogy neked is akkor fog, de mivel még nem vgy 12 igy simán lehet hogy neked is akörül fog vagy akár elöbb. Abban igazad van hogy erről anyukádnak kéne felhozni a témát és furca hogy nem teszi... Viszont ha te felhoznád nem hiszem hogy lehurrogna vagy bármi hanem válaszolna a kérdésedire. Ha van kérdésed nyugodtan tedd fel neki.
2013. jún. 28. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
ja és telejsen jó kategoriába irtad a kérdést:)
2013. jún. 28. 09:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Oké...

Csak annyira rossz érzés. Nem mintha már annyira nagyon várnám, csak azért ezért ezen jobb túl lenni, nem? Már vannak, amit tudok, de ez így nekem még nagyon homályos. :( Na, majd egyszer...

2013. jún. 28. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:

figyu! Én 7.-be készülök és anyu totál írtózik ettől a témától.Mondjuk nekem még nem jött meg de akkor is.És 2.-ba tudtam meg "hogyan lesz a baba" de azt is a barátnőimtől.A barátnőimet állításai szerint a szüleik világosították fel.

Mindegy én nem is kérem anyut h elmondja.ha nem szeretne még erről beszélni.De te még csak most leszel felsős szóval abszolút nem vagy lekésve.Lehet hogy az osztálytársad hamarabb serdült.az is lehet hogy te későn érő vagy.ezzel nincs baj.és attól h a rokonaidnak mikor jött meg az se kötődik hozzád.nembiztos h neked is x hónapba jön meg.és nem vagy lekésve erről:)akkor én mit mondjak már 7.-be?:)

2013. jún. 28. 13:13
 6/7 anonim válasza:

Nekem anya akkor tartott kisbeszédet, amikor megjött és akkor is csak arról hogyan tegyem be a betétet a bugyimba, de ennyi:)

Egy ismerősöm magyarázta el hogy mi is történik ilyenkor. A babát meg már régen suliból tudtam... az iskolai felvilágosítás meg csak 8. ban volt:)

2013. jún. 29. 20:23
 7/7 anonim válasza:
Figyelj..12 vagyok én is szinte mindenre magamtól jöttem rá.:) Anyukámnak, mamámnak, nővéremnek 16 évesen jött meg..Nekem most 12 évesen.Lehet hogy neked később fog megjönni..Mindenesetre legyen nálad betét.Szerintem a nagyobbik nővéreddel beszélj kérdezgesd ha megért nem nevet ki ilyesmi..:)
2013. júl. 6. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!