Van aki évek óta hugyuti problémákkal küzd, és nem tudják megállapítani hogy mi okozza?
Hajjaj, hogyne! Legalább 9 éve van nagyjából évente 2-3 alkalommal hólyaghurutom, illetve cystitisem. Készenlétben szoktam itthon tartani antibiotikumot, ha elkezdem érezni, hogy csíp vagy szúr, azonnal beveszem, és szedem 2-3 napig, nem kell végig az egy hét. Ez ilyen megelőző gyógyszeres kezelés szerű - legalábbis ezt mondta az orvos. Már beletörődtem, hogy nem tudom az okát...Voltam vagy 8 orvosnál, urológusnál, nőgyógyásznál, magánban, sztk-ban is, hogy derítsék ki, honnan fertőződök be mindig, mert bár tenyésztés csak egyszer volt, nyilvánvaló, hogy ez bakteriális fertőzés. Miután némelyik hülyének nézett, és elkezdte ecsetelni, hogy hogy kell kitörölni, egy idő után már úgy kezdtem az orvosnál,hogy előre közöltem hogy nem váltogatom a partnerem, nem járok strandra, szaunába, "ki tudom megfelelő irányba törölni magamnak", kétnaponta cserélem a törölközőmet, szex előtt és után zuhanyzok, a párom is, és nem csinálunk análszexet...ugyebár. Továbbá még csak a párommal sem függ össze, mert az előtte lévőknél is úgyanígy előjött ez nekem, illetve amikor fél évig nem volt senki, akkor is volt húgyúti fertőzésem, így tehát a szexszel sem hozható összefüggésbe. Sőt, még a gyógyszert sem szokhatta meg a szervezetem, mert mindig másfélét szedek, így kerülöm ez az antibiotikum-rezisztenciát.
A sokadik orvos után az egyik normális urológussal abban maradtunk, hogy az évi 2-3 antibiotikum kúra nem káros, nem okoz ez a sűrű gyulladás maradandó gondot. Azt mondta, hogy ez van, ezt fogadjam el, nincs oka, csak én érzékenyebb vagyok, és valószínűleg a hüvely flórámban időnként változik valami, amire a húgyút érzékeny, és befertőzi, tehát tulajdonképpen én fertőzöm be saját magam. Hüvelyváladék tenyésztést is csináltak, bár nem akkor, amikor húgyúti gondom volt, de negatív lett. Szóval ez örök rejtély marad, hogy miért van ez és mitől függ, hogy mikor jön egy újabb. Most pl. már vagy 8-9 hónapja nem volt. De amikor "kezdődik", annyira nem tudom már elviselni azt a csípést és kellemetlenséget, hogy nem is tudom a napot végigdolgozni, vagy tanulni - amikor még suliba jártam, még a buszon is alig birok ki fél órát, hogy hazajussak, hanem azonnal kell vegyek be gyógyszert, és 2-3 óra múlva már enyhül szerencsére.
"Jó" tudni, hogy másnak is van ilyen gondja, mert eddig nem is olvastam ilyet sehol, hogy különösebb okok nélkül folyton ismétlődik, már évek óta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!