Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet csinálni a menstruác...

Mit lehet csinálni a menstruációs fájdalommal? Néha már a tanulásban is akadályoz. Főleg vizshaidőszakban. (egyetemista vagyok)

Figyelt kérdés

Már elég sok gyógyszert próbáltam és elsőre még jók is de mivel olyan erős fájdalmaim szoktak lenni ezért 2-3 alkalom után már hatástalanok. A forróvizes zuhany és a melegítőpárna szokott segíteni, meg a torna de néha már felkelni sem tudok annyira rosszul vagyok.

Mit tehetnék, hogy ez ne legyenek ilyen fájdalmaim?

2009. okt. 11. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Milyen gyógyszereket használtál konkrétan? Pl. nekem a Cataflam mindig beválik, kb mammutnyugtató hatású, de egy fél napra legalább abba maradnak a görcsök, ha éppen ilyen szenvedősre sikerülnek az ünnepek.
2009. okt. 11. 16:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátlót szoktak felírni ilyen problémára is, az megoldja, ha nincs ellenjavallata.
2009. okt. 11. 16:37
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

Emiatt nehogy elkezdj fogamzásgátlót szedni! Főleg,mert idővel amellett is visszatér a fájdalom.

Nekem a Meristint ajánlották, be is vált. Mondjuk nem olyan erős, mint a Cataflam, de a Nospánál sokkal jobb.

Tudom, hogy nehezen megy ez ilyenkor, de ha épp nem kell tanulnod, és nincs aznap semmi fontos dolgod, akkor próbáld meg a figyelemeltereléses taktikát. Valami olyasmire gondolok, hogy elhiteted magaddal, hogy nem fáj, vagy nekiálsz valami passzív dolognak (pl olvasás, vagy egy jó is stratégiai játék), amire nagyon kell figyelni, és így talán nem a fájdalomra fogsz koncentrálni. Ezt csak azért írom, mert egy idő után már semmilyen gyógyszer sem lesz elég erős.

2009. okt. 11. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáld ki az Algoflex M-et az kimondottan menstruációs görcsökre van. A sárga és a rózsaszín bogyót is be kell venni csak úgy hatásos.

2009. okt. 11. 19:14
 5/10 anonim válasza:
100%

Szia,

Szerintem próbáld ki a Spedifen port, vízben kell feloldani, gyógyszertárban kapható 400 és 600mg-os változatban is. Kb. 10 perc alatt elmulasztja a fájdalmad, és egész nap hatásos. Ha tényleg nagyon nagy fájdalmaid vannak, akkor a 600-ast ajánlom.

Láttam, hogy mondták előttem a fogamzásgátlót... és azt is hogy ne... Sem rábeszélni, sem lebeszélni nem akarlak, csak a saját tapasztalatom: Elkezdtem szedni, pontosan a fájdalmak ellen irta fel az orvos. 2 évig szedtem, azóta egyrészt rövidebb ideig menstruálok, és nem is fáj fele annyira sem mint régen.

Dönts el hogy mit szeretnél, a gyógyszert szerintem érdemes kipróbálnod!

2009. okt. 11. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
szedj foggátlót, hamár egyetemista vagy akkor már úgysem vagy 15 :D
2009. okt. 12. 01:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Fogamzásgátlót nem szedhetek mert trombózisra hajlamos vagyok:s

Gyógyszerek közül a meristint, AlgoM, Algopirin, Nospa, Rubophen már egyáltalán nem használ. És ezek azok a gyógyszerek amik csak elsőre esezmbe jutottak.

Van egy Flector nevű fájdalomcsillapító amit most szedek, de azt csak receptrer lehet kapni, és apukámét szoktam elkérni mert ő a gerincproblémái miatt kapja. De nekem az orvos nem írja fel mert túl fiatal vagyok és sok a gyógyszer mellékhatása!:S

Ha vki tud még vmit ajánlani az írja meg!

Az a vízben oldódó gyógyszert pedig kipróbálom!

köszi még1x

2009. okt. 16. 14:22
 8/10 anonim válasza:
Szia! Nekem is volt ilyen gondom, de az AlofelxM használt. Nemsokkal mielőtt terhes lettem voltam természetgyógyásznál és használt! Köv hónapban szinte teljesen görcsmentes voltam! Ha hiszel benne, ha nem egy próbát megér!
2009. okt. 20. 14:10
 9/10 anonim ***** válasza:

En Nurofen fortet szoktam.

Tinikent meristint szedtem, de attol hanyingerem volt mellekhataskent.

A norofen nekem sokkal jobb.

2009. okt. 20. 14:29
 10/10 anonim ***** válasza:
én is nurofent szedek, nekem bevált! a fogamzásgátló nagy "baromság" fájdalom mulasztásra, én évek óta szedem a sokadikat már, de ugyanannyira görcsölök menstruáció 1-2 napján, mint gyógyszer nélkül, csak a menstruációm lett rövidebb, 3 napos, de az intenzitása és a fájdalom ugyanaz...
2009. okt. 20. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!