Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valóban ennyi vért vesztünk...

Valóban ennyi vért vesztünk összesen?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy menstruációkor összesen kb 2 evőkanál vért vesztünk. Ez valóban igaz? Sokkal többnek tűnik azért pedig =/ Minta egy nap alatt lenne annyi...nemhogy egész menstruációnál...
2009. okt. 10. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:
átlag 0,5 dl.
2009. okt. 10. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát a könyvekben lehet.De amikor 3 óránként átázik a legvastagabb tampon és a 3. nap összeesel a vérveszteségtől.akkor nem hiszem.Nagyon egyénfüggő.
2009. okt. 10. 20:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Tuti hogy többet.nem akarok belemenni a részletekbe,de van hogy egyszerre,pl hosszabb ülés után egyszerre több "dől" ki belőlem
2009. okt. 10. 20:29
 4/9 anonim ***** válasza:
azért tűnik soknak, mert nem csak vér jön ki! mivel ez egyfajta "tisztulási" folyamat, kilöki a szervezet, ami neki nem kell, nem csak vér van benne. viszont van akinek kevés a felgyűlt hártya, van akinek vastag, ezért sok... na ez az egyénfüggő...
2009. okt. 10. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát a két evőkanál hihető lenne esetemben úgy 10 percenként :=). Ezt tuti, hogy egy férfi számolta ki!Első 3 naponban szerintem egy komplett véradással felér a veszteségem (persze ez túlzás, de, hogy nem kettő kanál, az is biztos), a harmadik nap végére kb. zombi-színre vált az arcom és amikor elmúlik a menzeszem, 5-6 nap kell, hogy helyrerázódjon az energiaszintem és az arcszínem is.
2009. okt. 10. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Igaza van az egyik előttem válaszolónak,tényleg azért tűnik olyansoknak,mert ami kijön,az nem mind VÉR...Egy csomó mindennel van összekeveredve.Persze azért az is hülyeség (sztem),h összesen 1 kanál...
2009. okt. 11. 01:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem egy kanál (a kérdező is kettőt írt) de valóban 0,5-0,8 ml (tehát egy stampedli) vért vesztünk.

Többnek látszik egyrészt a hámdarabkák/nyák miatt, másrészt a piros nagyon megfogja a tampont, betétet, akár 2 cseppel is hatalmas foltot lehet csinálni.

Hidd el ezek az értékek orvosi, mért értékek.

Természetesen lehet ettől eltérés valamilyen betegség, szülés utáni állapot, ciszta, mióma és egyéb miatt. Ez a normális menstruációra vonatkozik.

2009. okt. 11. 09:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja bocsi,rosszul olvastam!A 2 már hihetpbbnek tűnik.
2009. okt. 11. 09:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2009. okt. 11. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!