A nőgyógyászati rák szűrésen találtak valamit, mennyire kell most félnem?
Nem értem...konkrétan miért nem kérdeztél rá, hogy minek kell eltűnni?
Amúgy szerintem, ha nagy lenne a baj, nem hagynának 3 hónapot . Ez az én szakértelem nélküli véleményem.
Elképzelhető,h kolposzkópos vizsgálat során nem normális értéket "láttak",vagy a cytológiai leletedben metaplásiát jelöltek. De azt én sem értem,h erről miért nem mondtak semmit. Kötelessége lenne az orvosnak elmondani,amit lát.
Kezelést nem adtak semmit?
Nem írtad az eredményt, de ha 3 hónap múlva meg kell ismételni a szűrést, és semmi más teendőd nincs, akkor nyugodj meg.
Valami gyulladást, minimális elváltozást találtak, ami spontán gyógyulhat. Ezt ellenőrzik 3 hónap múlva.
Az egészen biztos, hogy NEM találtak rákos sejteket, mert akkor teljesen más az eljárás.
A polipnak semmi köze egy P3-as cytológiához. P3 cytológia esetén nem csak típusos laphámsejteket,hanem hengerhám sejteket is lehet látni a méhszájon. Ez lehet gyulladás következménye(a legtöbbször az),de rák megelőző állapot is.
Ha gyulladás okozza, 3 hónapon már jó eredményt kaphatsz. Ha akkor is P3 lesz,csinálnak egy konizációt,ami pontos diagnózist ad,ugyanakkor meg is szüneteti ezt az állapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!