Milyen fájdalmat fogok érezni a rákszűrés során? Nagyon fog fájni?
Figyelt kérdés
Most fogok először nőgyógyászhoz menni rákszűrést csináltatni. Egyáltalán hogyan zajlik ez a vizsgálat és mennyire fog fájni? Sajnos nagyon alacsony a fájdalomküszöböm... Ha egy kicsit is fáj a fejem, azonnal kapok a gyógyszerért. Tudom, hogy rossz szokás, de ilyen vagyok. :/2013. jún. 11. 11:47
1/6 anonim válasza:
Nem fáj, csak kicsit kellemetlen.
2/6 anonim válasza:
Mindenképpen mondd az orvosnak, hogy ez lesz az első rákszűrésed, akkor még óvatosabb lesz. Nekem a legkellemetlenebb része az, amikor beteszi a kacsát és óvatosan szétnyitja, el kell engedni magad. Aztán egy pálcával (ami olyan, mint egy fültisztító, csak hosszabb) picit megdörzsöli a méhnyakad, ezt van aki nem is érzi. Nekem ez olyan, mint ha picit csikiznének belülről. Aztán már kész is, nincs olyan része, ami fájhatna. Ne félj tőle, picit kellemetlen dolog, de ne fájdalomra számíts, mert akkor biztos fogsz érezni.
3/6 anonim válasza:
Ha kellően ellazulsz, nem fogsz fájdalmat érezni. A kacsa nekem is kellemetlen, még így két gyerek után is. Egyetlen egyszer volt, hogy fájt, a legelső alkalommal, de akkor fogalmam sem volt, hogy mire számíthatok (hirtelen kellett mennem), nem voltam se felkészülve, se ellazulva, és még a dokinő is egy kőbunkó volt... Azóta nem is érzem a rákszűrést, illetve egyetlen egyszer volt, hogy a kenetvétel egy pici fájdalommal járt, mintha megcsíptek volna belülről. Túl fogod élni, nyugi. :)
4/6 anonim válasza:
Nekem soha nem fájt. És nem volt nőgyógyászati vizsgálatom, ami fájt volna. Talán az amnioszkópia volt nagyon kellemetlen, de túlélhető az is.
Szóval lazíts, képzeld magad máshova, és már túl is leszel rajta.
5/6 anonim válasza:
A rákszűréssel még csak nem is volt gond,de amikor fel kellett feküdnöm arra az ágyra hát kétszer leugrottam az orvos ott nyugtatgatott,hogy nincs semmi baj,nem fog fájni,nagyon óvatosan csinálta nem is fájt,csak eszméletlenül féltem magától a helyzettől hogy mindent belát meg ilyesmi.Levetkőznöm is nagyon sokáig tartott,na persze felöltözni már egy perc alatt felbírtam.Eszméletlenül be voltam parázva és ez azóta sem múlt el,most is megyek és most is nagyon félek ettől a helyzettől,pedig hányan elmondták már hogy neki ez a munkája.
6/6 anonim válasza:
Hát a szitu valóban igen kellemetlen, ezért is javaslom, hogy menj női dokihoz elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!