Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Belara fogamzásgátló+dohányzás...

Belara fogamzásgátló+dohányzás? Mindenképp választani kell?

Figyelt kérdés

Csináltak vérvételt, asszem ez utal a trombózis-hajlamra (javítsatok ki, ha mégsem!!!) :Prothrombin és Prothrombin INR, mindkettő a normális tartományban van.

Nem cigizek olyan gyakran, napi 3-5 szálat szívok el(van amikor többet, de van amikor kimarad pár nap), 21 éves vagyok, vajon a tabletta szedése mellett mindenképp nullára kell csökkenteni a cigizést?

(és most nem a dohányzás ártalmairól szeretnék olvasni, én is tisztában vagyok velük, szóval aki csak ezért ír, az kíméljen meg a válaszától, köszönöm!!)

2013. jún. 8. 22:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

Na szerinted mégis miért nem nézik a dohányosoknál?

Mert egyrészt, mint mondtam, drága.

Nem fogják olyan idióta emberekre feleslegesen költögetni a pénzt, akiknek maguktól nem jut el a tudatukig, hogy talán nem kellene szívni. Mindenhol mondják, hirdetik, hogy a dohányzás káros, rákot okoz, thrombosist okot, gyomorfekélyt, meg még sok más problémát okoz. Ha ez nekik nem elég, és szarnak bele, minek csinálgassanak nekik baromi drága vizsgálatot?

Na meg Mo-n a 15 éven felüli korosztály 32%-a dohányzik. Miből lenne ugyan arra pénz, hogy ennyi embert szűrjenek?

Hol élsz te?

A harmadik dolog meg: a dohányosok nagyon nagy része akkor nem szokik le, mikor már bajuk van.

Tudod láttam már pár olyat, akit tüdőgondozóban kezelnek a COPD-je/rákja miatt, de szívja tovább. Olyat is láttam már, akinek kivették a fél gégéjét rák miatt, de még akkor is szívja a beültetett légcsőtubuson keresztül!

Sőt, olyat is láttam, akink már 2x volt érműtétje, és a 3.ra vár, mert úgy szétb.szódtak az erei, mégis szívta tovább.

Na ezért nem szűrögetik őket.

2013. jún. 9. 16:31
 12/17 A kérdező kommentje:
úgy érzem, picit eltértünk a tárgytól...
2013. jún. 9. 16:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Kérdező:

A protrombin és a protrombin INR nem ad tájékoztatást arról, hogy van-e olyan genetikai mutációd, ami miatt hajlamos lehetsz a trombózisra.

2013. jún. 9. 16:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyébként meg nem te vagy az, akinek már egy másik kérdésnél is megmondtuk, hogy a súlyos depresszió miatt nem igen kellene tablettát szedni?

Nem értem miért teszel fel egy kérdést, ha egyébkén a válaszok látszólag nem érdekelnek.

Ha akarod, akkor szedjed. Ha akarod, akkor dohányozzál mellette.

Mi páran megmondtuk, hogy nem kellene, mert bajod lehet belőle. Innentől a te felelősséged. Ennyi.

2013. jún. 9. 16:57
 15/17 A kérdező kommentje:

De ez egy más jellegű kérdés.

Amúgy nem értem, mi köze van a depressziónak a fogamzásgátlóhoz??

2013. jún. 9. 17:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Mit nem értesz azon, hogy súlyosbíthatja?

A benne lévő hormonok f.szán depressziót tudnak csinálni, a meglévőt meg súlyosbíthatják.

"Ne szedje a Belara-t

- ha allergiás (túlérzékeny) az etinilösztradiol vagy a klórmadinon-acetát nevű hatóanyagra vagy a Belara egyéb összetevőjére;

- ha most véralvadási problémái vannak a vénákban vagy az artériákban (pl. mélyvénás trombózis, tüdőembólia, szívinfarktus, agyvérzés), vagy ilyen problémák a múltban lezajlottak;

- ha kóros véralvadás, vénagyulladás vagy embólia kezdődő állapotát vagy ezekre utaló első jeleket figyel meg, mint pl. átmeneti agyi keringészavar, múló, néha éles fájdalom vagy szorító érzés a mellkasban;

- ha hosszabb ideig ágyban kénytelen maradni (pl. szigorú ágynyugalom vagy gipszkötés miatt), vagy műtéten kell átesnie (a tervezett műtéti időpont előtt legalább 4 héttel hagyja abba a Belara szedését);

- ha cukorbeteg és vércukorszintje ellenőrizhetetlenül ingadozik, vagy érelváltozásai vannak;

- ha nehezen befolyásolható magas vérnyomása van, vagy a vérnyomása jelentős emelkedik (tartósan 140/90 Hgmm feletti értékek);

- ha véralvadási zavara (pl. APC-rezisztencia, antithrombin-III hiány, protein C hiánya, protein-S hiány, hiperhomociszteinémia, és antifoszfolipid ellenanyagok) van;

- ha májgyulladása (pl. vírusos) van vagy sárgaságban szenved, és májfunkciós értékei még nem normalizálódtak;

- ha az egész testére kiterjedő viszketése van, vagy epepangásban szenved - különösen ha ez korábbi terhesség vagy ösztrogén kezelés hatására jelentkezett;

- ha a vérben a bilirubin (a vérfesték egyik bomlásterméke) szintje emelkedett, pl. veleszületett epe-kiválasztási rendellenesség esetén (Dubin-Johnson szindróma vagy Rotor szindróma);

- ha májdaganata van vagy volt korábban;

- ha súlyos hasi fájdalma van, megnagyobbodott a mája vagy hasűri vérzés jeleit észleli;

- ha porfíria (a vérfesték-anyagcsere zavara) első vagy ismételt megjelenését tapasztalja;

- ha hormonfüggő rosszindulatú daganata- pl. emlőrák vagy méhrák - van, volt, vagy fennáll a gyanúja;

- ha súlyos zsíranyagcsere zavara van;

- ha hasnyálmirigy-gyulladása van, vagy volt, és ehhez a vérzsírszint (trigliceridek) nagymértékű emelkedése társul;

- ha életében először van migrénje;

- ha szokatlanul súlyos, gyakori vagy tartós fejfájása van;

- ha migrénje van, vagy volt, amelyhez érzékelési, felfogási és/vagy mozgászavar társul (aurával járó migrén - migraine accompagnée);

- ha hirtelen megjelenő érzészavarai (látási vagy hallási) vannak;

- ha mozgászavarai vannak (különösen a bénulás jelei);

- ha epilepsziás rohamai súlyosbodását veszi észre;

- HA SÚLYOS DEPRESSZIÓBAN SZENVED

- ha bizonyos típusú süketsége (otoszklerózis) van, amely korábbi terhességek alatt súlyosbodott;

- ha ismeretlen okból elmaradt a havi vérzése;

- ha kórosan túlburjánzott a méhnyálkahártyája (endometrium hiperplázia);

- ha ismeretlen eredetű hüvelyi vérzése van.

Ha ezek közül bármelyik előfordul a Belara szedése alatt, akkor haladéktalanul hagyja abba a Belara szedését.

Nem szabad szednie a Belara-t, illetve azonnal abba kell hagynia annak szedését, ha Önnél véralvadási zavarokra nézve egy súlyos kockázati tényező vagy több kockázati tényező áll fenn."

Kiemeltem a lényeget.

2013. jún. 9. 18:57
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm... Bocsánat a buta kérdésekért... :(
2013. jún. 9. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!