Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez a hüvelygombától lehet? Ha...

Ez a hüvelygombától lehet? Ha igen, mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég gyakran úgy érzem, hogy megőrülök a viszketéstől, az égéstől, és ráadásul állandóan van valami folyás, ami persze el van színeződve, és teljesen más szaga is van. Orvosnál már rengetegszer voltam. Amit adtak gyógyszereket, néha bevált egy-egy hétre, néha pedig csak rosszabb lett tőle a dolog.

A párommal való együttlétet is lehetetlenné teszi, ugyanis olyankor még intenzívebben éget, de olyankor már belül is, mindenhol. Múltkor olyan érezésem, mintha felrepedt volna az egész, és utána valóban vérzett is (nem a menstruáció miatt).

Gomba lenne? Mert én már nem tudom és szerintem az orvosok se. Valakinek tapasztalat?

2013. jún. 8. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:
kb 200 féle kórokozó okozhatja a tüneteidet. Normális orvost keress, aki megcsinálja a tenyésztéseket, elküld vérvételre. A párodat is ki kell vizsgálni.
2013. jún. 8. 16:46
 2/5 anonim válasza:
minnél hamarabb nogyogyász vesz torletet és kapol kuppot legalább is nekem igy volt
2013. jún. 8. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Orvos, kenetvétel, tenyésztés, célzott páros (tehát a partneredet is!) kezelés és utána hüvelyflóra helyreállítás!
2013. jún. 8. 19:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez már mind megvolt. És csak átmeneti (egy-két hetes) javulást hozott. Mindenféle kúp, antibiotikum, gombaölő-antibiotikum, hüvelyflóra helyreállító kúp. Úgy érzem ebből sosem fogok kimászni. Sok helyen olvastam, hogy életmód változtatás kell. Az tényleg használ? Mellesleg szerintem képtelen lennék rá.
2013. jún. 8. 21:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Vagy már az is lehet, hogy nem fertőzésed van, hanem irritál az összes kezelés.

Velem is ez volt. Teljesen kikészült a nyálkahártya a hüvelyemben és a hüvelybemenetnél, a természetes folyásom is már irritálta, csípte és viszketett. Pedig nem volt fertőzésem.

Nekem ami segített, az az volt, hogy privátba mentem el bőrgyógyászhoz, aki vett mintát és egyből látta, hogy van-e fertőzés vagy nincs, és nem kezelt feleslegesen. Ott derült ki, hogy ez mind irritáció. És végül a gyógymód az volt, hogy nem használtam semmit. Nem csináltam felesleges kezeléseket és hagytam, hogy a hüvelyflórám is természetesen álljon vissza.

Ha vérzik amúgy szex közben a hüvelyed, akkor neked is tuti, hogy meg van sérülve a nyálkahártyád és azért.

Én a helyedben nem kezeltetném magam feleslegesen. Ha csináltak tenyésztést és találnak kórokozót, akkor igen, de akkor is csak gyógyszeresen. Tehát bármit, amit a hüvelybe kell felhelyezni, azt nem. Hogy jöjjön rendbe a hüvelyed nyálkahártyája.

2013. jún. 9. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!