Balera fogamzásgátló pattanások ellen?
Figyelt kérdés
Valaki szedi ezt a fogamzásgátlót? NEkem ezt írta fel a nőgyógyász, de én tartok tőle, mert 1)családban több rokonnak is volt trombózisa 2)gyakori mellékhatásként a pattanásokat is írják, holott nekem pont az ellen kellene 3)azt írja, súlyos depressziós nem szedheti, pszichológus szerint márpedig én az vagyok, gyógyszert is szedek rá 3)fejfájás is gyakori tünet, és nekem szinte mindig fáj a fejem 4)időnként magas a vérnyomásom (főleg stresszhelyzetben, ami elég gyakran van) 5)túlsúlyom is van
Most szedjem szerintetek vagy ne...? :S Itthon olvastam csak el a tájékoztatót a neten (még nem vettem meg)
2013. jún. 7. 12:29
11/14 A kérdező kommentje:
Nem nekem volt trombózisom, hanem az egyik nagybátyámnak, meg az egyik unokatesómnak (neki állítólag a Diane miatt)
2013. jún. 7. 17:25
12/14 anonim válasza:
Értettem, hogy nem neked volt, de mivel a vérrokonságban előfordult ezt nálad biztosan kellene antibébi szedése előtt vérvétellel ellenőrizni. Az orvosok sokszor csak úgy felírják az antibébit vérvétel nélkül, ha nálad még nem volt trombózisra való hajlam vizsgálat, akkor semmiképp ne kezdd el szedni a tabit szerintem addig, amíg nincs egy jó eredményed. A saját érdekedben, az antibébi sűríti a vért, ezért akármelyik trombózist okozhat ha van rá hajlamod. Ha pedig a rokonságban előfordult, akkor esélyes, hogy te is hajlamos vagy rá.
13/14 A kérdező kommentje:
köszi, fentebb írtam, hogy milyen vérvételi adatokat kértek... pl. a prothrombin, meg a prothrombin INR rendben volt, vagy az nem arra utal?
2013. jún. 7. 20:16
14/14 A kérdező kommentje:
Amúgy mindenkinek köszönöm a választ!
2013. jún. 8. 10:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!