Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valaki el tudna magyarazni...

Valaki el tudna magyarazni milyen a laparoszkopias mutet? Fulitol-farkaig (endometriozis eseten)

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 10:32
 1/4 melike11 ***** válasza:
hát erre én is kiváncsi vagyok:)nekem is lehet lesz
2013. jún. 7. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Hol fogják csinálni?

Nekem a SOTE 1-esen volt. Előző nap kellett bemenni, kaptam beöntést, onnan már nem lehetett enni. Éjfélig lehetett még inni. Estére adtak egy nyugtatót, de nem tudom, hogy hatott-e, mert elaludtam simán. Másnap reggel fürdés, kórházi köntös, szintén nyugtató. Itt sem volt időm kivárni, hogy hatása legyen, mert már jött is a műts fiú, hogy induljunk. A műtőbe saját lábon mentem be, felfeküdtem, befáslizták a lábam, raktak tappancsokat a fejemre, mellkasomra. Szúrtak egy vénát a kézfejbe, majd adták az első szert, ami szédülést okozott, és onnantól se kép, se hang. :) De nem rossz érzés egyáltalán és nem is félelmetes. Utána az intenzíven ébredtem, én sajnos hánytam, de ez sem vészes amúgy. Tök hamar jól is lettem és mehettem vissza a szobámba. Aznap még fájt a hasam, de estére már elég jó lett. Szerintem az egész nem is vészes.

2013. jún. 8. 07:19
 3/4 anonim válasza:
Az előttem szóló,szinte mindent elmondott.Annyi talán kimaradt,hogy 2 vagy 3db 1cm-es sebed lesz. 1 a köldöködbe,azon keresztül fújnak fel gázzal,hogy mindent lássanak.meg 1 vagy 2 vágás bugyivonalnál.Azt nem írtad milyen előrehaladott az endometriózis. Ciszta is van,vagy "csak" endós csomók.Ezeket az endos cuccokat kiégetik.. Nem kell félni tőle,nem tart sokáig a műtét.Én mondjuk nem hánytam,sőt semmi bajom nem volt műtét után.Reggel 9-kor műtöttek,10kor már az örzőben ébredtem,11-re visszavittek a kórterembe.Délbe már kaptam levest,pudingot.Se szédülés,semmi más.Ebéd után jött a nővér,elkísért pisilni.Onnan sokat kell sétálni,ha tudsz,hogy minél előbb kimenjen a co2 a szervezetedből.Én 1 napot voltam csak bent,nem kaptam beöntést sem. Reggel bementem műtét napján,másnap 2 kor haza.Első este kaptam még fájdalomcsillapítót.1-2 napig még azért tud fájni,húzódik a seb,nehéz a felülés,fekvés.Nekem még a vállam is nagyon fájt a gáztól,mert sejteken keresztül távozik.Műtét előtt kaptam fél nyugtatót.1hét múlva varratszedés.Simán túlélhető. :)
2013. jún. 8. 20:45
 4/4 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a valaszokat. nekem mar cisztaim vannak, de biztosan kibirom majd :)
2013. jún. 9. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!