Nagyon félek! Holnap lesz a laparoszkópiás műtétem endometriózis miatt. Segít valaki, hogy kicsit megnyugodjak?
A laparoszkópiát összeköti a dokim petevezeték átjárhatóságival és méhtükrözéssel is. Igaz, (remélem) mindent elmondott az orvosom és igyekszem arra gondolni, hogy a műtét után jön a baba, de mégis nagyon-nagyon félek. Kérlek szépen, akiknek van ilyen irányú tapasztalata, ossza meg velem.
Köszönöm szépen!
Szia!
Nekem ugyan nem endometriózis, hanem pcos miatt volt a műtét, de ha nem baj én is leírom, mi volt, hátha így könnyebb lesz nekifutni a dolognak.
Nekem reggel 6ra kellett bemennem, mert én voltam az első aznap, akit műtöttek, így 8kor betoltak a műtőbe és 3/4 9kor már kint is voltam. Nekem 3 kis vágásom van; 1 a köldökömben, 2 a petefészkeimnél. Nekem is volt átjárhatósági is. Nem a sebek fájtak igazán, hanem az, hogy felfújták gázzal a hasam, hogy hozzáférjenek, amihez kell, és 2 napig nagyon feszült a hasam emiatt. A torkom is fájt, köhögtem rendesen a tubus miatt. A köhögés volt még nagyon fájdalmas. 4-5 nap múlva már egész jól mozogtam. 10 nap múlva volt varratszedés. A műtét után 2 hétre megjött és utána már próbálkozhattunk is. Nekem a műtét nem jött be, de ennek dacára 3,5 hónappal később teherbe estem és ma már van egy 10 hónapos kislányom. Ezt nem azért írom, már, hogy nekem nem sikerült igazán a műtét, hogy aggódj emiatt (meg hát nem is ugyanaz a bajunk, ugyi), csak én így jártam. Nagyon sokan írnak pozitív eredményt a műtét után.
Ne idegeskedj! Minden rendben lesz!
Sok sikert neked és mielőbbi babásodást!
Nekem hétfőn lesz, de azért én is írnék néhány megnyugtató szót.
Azt gondolom, hogy a cél szentesíti az eszközt jelen esetben is.
Személy szerint mindent kibírnék csak babám lehessen.
Próbáld így fölfogni és a végeredményre koncentrálni és meglátod kibirod, kibírjuk.
Neked hol csinálják?
Kitartás.
Engem Debrecenben a klinikán.
Csak keményen, nem lesz semmi gond.
A lényeg, hogy célra vezessen.
Szia!Kíváncsi lennék,hogy hogy sikerült a műtéted?Ki műtöt?
Sikerült azóta a baba?Az endóddal miújság?
Nekem 1 éve volt laparom itt nyíregyen(Pap főorvos csinálta).Nekem is endo derült akkor ki,meg PCOD.Azóta megint visszajött az endo,megint műtét kellesz !:(Utána inszemet akarok rögtön!
Már mi több mint 2 éve várunk babára!
Szia utolsó!
Nekem most egyenlőre csak nem kell lapar,hanem ,ha megjön kezdjük az inszemet!Ki az orvosod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!