Használja valaki a Depot-Provera injekciós fogamzásgátlást? Az orvosom nem teszi fel a Mirena spirált mert állítása szerint az injekció is ugyan azt a hatást biztosítja.
Figyelt kérdés
a gyógyszeres fogamzásgátlóktól nem érzem jól magam már nemzesz előtt 2 héttel,5 kg feljön 1 hét alatt majd 3 hét mire lemegy, fejfájás, görcsölés, ingerlékenység. Szerintetek az injekciós változattól mindez elmúlhat?2013. jún. 6. 14:02
1/3 anonim válasza:
A leggyakrabban használt tabletták ösztrogént és progeszteront is tartalmaznak. A Mirena és a Depo Provera viszont csak progeszteront. És az ösztrogénnek lehet inkább olyan mellékhatása,ami hízást eredményez(vízvisszatartás),ill. érrendszeri(trombozis,embolia)kockázata. Úgyhogy valószínűleg ezek mellett nem híznál.
2/3 anonim válasza:
Én eddig ahány orvossal beszéltem, egyik se ajánlotta senkinek az injekciót. Sőt, úgy fogalmaztak "az ellenségemnek se adnám be".
A Mirénát ki lehet venni. Az injekciót nagyon nem.
Ha vmi bajod lesz tőle, akkor tűrheted, amíg el nem múlik a hatása.
A termékenység baromi lassan áll vissza (akár egy év is kellhet hozzá!!), nagyon gyakoriak a vérzéses mellékhatások (volt, akinek kaparást kellett miatta csinálni).
Írd be a keresőbe, hogy "depo-provera fórum" és olvasgass. A használók túlnyomó többségének nem vált be.
3/3 anonim válasza:
Nőgyógyászaton dolgoztam 5 évig. Én inkább úgy írnám: a használók többségének bevált,de volt akinek nem. Amúgy,olyannak aki még nem szült,de belátható időn belül szeretne tényleg nem ajánlanám. Lassan áll vissza a megfelelő vastagságú nyálkahártya. De ez a Mirenára is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!