A lánykanőgyógyász belém nyúl ha csak azért megyek hozzá, mert mensi görcsökre szeretnék fogamzásgátlót iratni?
Sajnos nekem nem jó ez a görcs csillapító, mert a menszeszem sosem jön meg ugyan akkor. Én egyáltalán nem szeretnék fogamzásgátlót szedni 1; Túl korai még
2; Vannak mellékhatások amiket nem szeretnék...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Értem, akkor nem is biztos hogy felírja..
De akkor mi lesz? Marad az inekció??
Nagyon utálom már arról nem is beszélve , hogy szószerint harcolnunk kell minden hónapban hogy beadjanak egy inekciót.
Egész biztos, hogy beléd nyúl, ahogy fogalmaztál, lehet, hogy hüvelyi UH-t is csinál.
A gyereknőgyógyászaton azért jóval óvatosabbak, mint a felnőtten.
Keress női dokit elsőre, bár úgy tudom, a gyerek nőgyógyászaton többnyire azok vannak.
A fogamzásgátlóval én nagyon óvatosan bánnék, mert nagyon nem jó a hormonháztartásodat megbolygatni ilyen fiatalon.
Biztosan megvizsgál manuálisan, vagy hüvelyen, vagy végbélen keresztül.
Az UH nem biztos, hogy hüvelyi lenne, lehet hogy csak hasi.
Ha annyira parázol, akkor tényleg egy női doki lenne talán jobb neked.
Ezt egy nőgyógyász doktornő írta:
""Rendszertelenül menstruáló nőknek fogamzásgátlót adni MŰHIBA!" - Ezt sok évvel ezelőtt határozta meg az Országos Szülészeti - Nőgyógyászati Intézet. A fogamzásgátló nem a rendellenességet szünteti meg - ami abból áll, hogy a hormon rendszere elégtelenül működik - hanem becsapja a pacienst, mert VÉRZÉST INDUKÁL 28 naponta, ami azonban nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés, és ez a beavatkozás az eredeti rendellenességet: a hormon rendszer hibáját még tovább rontja. Eredménye: amikor gyereket szeretne, még inkább nem lesz menstruációja.
A rosszul működő hormonrendszert nem elfojtani kell még jobban, hanem kijavítani! Ez persze sokkal nehezebb feladat, mint odalökni egy fogamzásgátló receptet, és ezzel becsapni a beteget! "
Próbáld meg az endometriózisosoknak való diétát. Sajnos ez is állhat a hátterében...
A fogamzásgátló könnyen lehet hogy nem fog javítani rajta amugy sem.
Első körben azt kéne kideríteni, hogy mi az erős görcsök oka. Ha ez megvan, egyáltalán nem biztos, hogy fogamzásgátlót fogsz rá kapni. Nyilván nem egyedi a problémád, jó esetben tudnak vele mit kezdeni. Fogamzásgátlót szedni úgy, hogy nem állt be rendesen a ciklusod, ráadásul iszonyatosan fiatal vagy..hát, nem tuti hogy jó ötlet, aztán később ha 15 év múlva gyereket akartok, lehet csodálkozni, hogy nem működik megfelelően a tested...
Gondolom elküldenek UH-ra, lesz egy vérvétel, meg egy rutin nőgyógyászati vizsgálat, ami amúgy kb 2 perc, és semmi fájdalmas nincs benne. Vagy végbélen, vagy hüvelyen keresztül vizsgál meg, előtte tudasd, hogy még szűz vagy. Első alkalomtól mindenki parázik a végén meg meg vagyunk lepődve, hogy jééé ez csak ennyi :)...Mindenesetre röntgen nem lesz. Én mindenképp tanácsolnám, hogy menj el, ugyanis az erős görcseid hátterében lehet akár komoly betegség is.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!