Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló?! Belevágjak?

Fogamzásgátló?! Belevágjak?

Figyelt kérdés

Még sosem használtam fogamzásgátlót. A bőröm rettentően pattanásos és semmi sem használ rá (bőrgyógyászati kenőcsök sem, jártam már náluk ezügyben).

Fogamzásgátlót ajánlott a kezelő orvos. Kicsit félek tőle, leginkább attól hogy elhízok tőle és hogy utána meddő leszek (környezetemben ilyeneket hallok).

Kaphatnék tanácsot?

Kétségbeesett XX.

2013. jún. 1. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne vágj bele! Járj el inkább Biopton lámpa kezelésre.
2013. jún. 1. 19:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Ezek 30 éves történetek lehetnek.

a mai fogamzásgátlókban minimálsi a hormon, és nem okoznak semmi mellékhatást.

Én 13 évig szedtem. 3 hónapja hagytam abba, és 1 deka sem jött fel rám. Ugyanezt mondják az ismerőseim is, hogy ők sem híztak el sem közben, sem utána.

A bőrömet szépen rendbehozta.

2013. jún. 1. 19:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem a Tetracyclin pattanás elleni gyógyszer teljesen rendbe tette az arcomat.
2013. jún. 1. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Na, azért az nem igaz, hogy nincsenek mellékhatásai, mert vannak, viszont tény, hogy a mai, modern fogamzásgátlók jóval korszerűbbek és jóval kevesebb hormont tartalmaznak, mint a régiek.

És az is tény, hogy egyénenként eltérő hatással lehetnek a szervezetre.

Én csak azért, mert pattanásos a bőröm, nem szednék. De ha védekezni is ily módon szeretnék, akkor el kell végezni az előzetes vizsgálatokat, hogy szedhetsz-e egyáltalán és akkor meg lehetne próbálni éppen.

2013. jún. 1. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:

"a mai fogamzásgátlókban minimálsi a hormon, és nem okoznak semmi mellékhatást."

Azért ilyet ne állíts már!!

Neked kell eldöntened, hogy vállalod-e a kockázatot vagy sem.

2013. jún. 1. 20:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. Őszintén megmondom én félek a szedésétől, legfőképp attól hogyha abba hagyom vérzészavarok vagy meddőség jelentkezzen, mert babát pedig szeretnék később természetesen.
2013. jún. 1. 20:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha ennyire félsz tőle, akkor ne kezdd el.

Sok nőnek semmi baja nem lesz tőle, de vannak olyanok, akiknek meg igen. Ha ennyire tartasz tőle, akkor inkább ne kezdd el.

2013. jún. 1. 21:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát figyi, meddőséged nem valószínű, hogy fogamzásgátlótól lesz, hacsak nem voltál meddő azelőtt, hogy elkezdted. Az tény, hogy a hormonháztartásodba durván beleszól...

Nekem PCOS gyanú miatt kellett elkezdenem, cypromixet kaptam, ami egy korszerűtlen, magas hormontartalmú fogamzásgátló, amitől jól meghíztam.(egyébként ezt szokták bőrproblémákra is adni a ciproteron acetát bevonat miatt)

Ezt szedtem egy évig, majd váltottam Yasminellere, aminek már az árából is látszik, hogy korszerű gyógyszer...ezt szedtem nagyjából másfél évig, amikor is leálltam a fogamzásgátlóval(szakítás miatt)... kétszer rendesen megjött utána a menstruációm,, majd háromszor rendszertelenül... Ergo szétcseszte a hormonháztartásomat... Rá pár hónapra Nuvaringet kezdtem el használni (hüvelygyűrű), ami e legkorszerűbb hormonális fogamzásgátlási módszer, mert lokálisan fejti ki hatását, és azóta is azt használom... Ellenben lefogadnám, hogy amint abbahagyom, majd szükség lesz támogató hormonális kezelésekre, hogy helyre jöjjön a hormonháztartásom, de az még jó 8-9 év, mire gyereket akarok, így addig ez a kényelmes megoldás.

Ellenben... így 4 év távlatából nem volt okos dolog fogamzásgátlót alkalmazni... Még egyszer nem tenném...

Ez az én történetem, az én véleményem, a döntés úgyis a te kezedben van.

2013. jún. 2. 01:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Sajnos, az tévedés, hogy a mai tablettákban lényegesen kevesebb a hatóanyag. Ezt csak a gyártók állítják, de nézzétek meg a leírást! Ugyanannyi! Szemétség, de hazudnak nekünk! Csak arcbőr miatt nem szedném, az tuti. (Többit privátban.)
2013. jún. 2. 05:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Víg Emma, hogy érted, hogy kevesebb a hatóanyaga? Én a hormontartalmára gondoltam, mert pl. ösztradiolnál nagyon nem mindegy, hogy 3,5 mg, vagy 2 mg van tablettánként...
2013. jún. 2. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!