Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás miatt lehet magas láz?

Felfázás miatt lehet magas láz?

Figyelt kérdés
Már a 2. napja 39-39.5 körül van a lázam. Lehet a felfázástól? Ha igen, akkor meddig tart? A vesém körül is nagyon erős fájdalmat érzek.
2013. máj. 28. 17:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Lehet bizony, sőt ha eddig nem mentél orvoshoz, akkor nagyon gyorsan menj! Még akár ügyeletre is!

Ugyanis a felfázás, orvosibb nevén húgyhólyaghurutot bakteriális fertőzés okozza, ami ha nincs kezelve, akkor súlyos gyulladást tud okozni a húgyutakban, illetve a vesékben is. Nem csodálkoznék, ha nálad már ott tartana a dolog. És a gyulladás pedig okozhat lázat, akár magasat is.

Szóval nem itt kérdezősködnék, hanem orvoshoz mennék, mert antibiotikumot kell kapnod.

2013. máj. 28. 17:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Holnap megyek az orvoshoz. Ma már sajnos nem tudok menni.
2013. máj. 28. 17:08
 3/18 anonim ***** válasza:
Mákod lesz, ha megúszod a vesemedence-gyulladást, szerintem is menj ügyeletre.
2013. máj. 28. 17:30
 4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon kicsi faluban lakok. Itt nincs ügyelet. Legkorábban holnap tudnék elmenni, remélem semmi komoly. Holnap még csak háziorvoshoz megyek. Először az elég?
2013. máj. 28. 17:39
 5/18 anonim ***** válasza:
Hát ez már elég komoly, a hólyaggyulladás valószínűleg a vesédre húzódott. Nem tudom, hogy elég-e a háziorvos, mert én egyből mentem orvoshoz, nekem nem ment rá a vesémre, én egyből jobban lettem a gyógyszertől, bár nekem lázam sem volt. Nem kéne holnapig sem várnod, hívd fel az orvost!!!
2013. máj. 28. 17:43
 6/18 anonim ***** válasza:
Az is valószínűleg antibiotikumot fog írni egyből és számítsál rá, hogy onnét mehetsz is tovább a laborba vizeletvizsgálatra, esetleg vérvételre.
2013. máj. 28. 17:46
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. máj. 28. 17:47
 8/18 anonim ***** válasza:

Ne hagyd hogy itt mindenféle rémképeket fessenek neked!

Valóban meg/felfáztál, és muszály elmenned a háziorvoshoz, aki majd ír fel neked gyógyszert, valószínűleg antibiotikumot.

De azt azért el ne hidd hogy szerencsés vagy, ha nem kaptál vesemedence gyulladást, stb...

jó hogy nem agytifuszt vizionálnak..

2013. máj. 28. 17:50
 9/18 A kérdező kommentje:
A kocsi most a páromnál van, és kisebb falukban már alig járnak ilyenkor a buszok. Holnap reggel az első dolgom az orvos lesz. Esetleg leírom majd itt ha érdekel titeket, hogy mit mondott az orvos.
2013. máj. 28. 17:53
 10/18 anonim ***** válasza:

8-as! Muszáj, nem pedig muszály.

2 napja 39-39,5 fokos láz, ezenkívül fáj a veséje. De ha szerinted ez nem gáz, akkor biztos neked van igazad!

2013. máj. 28. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!