A PCOS kezelése az endokrinológián hogyan működik? Milyen vizsgálati eljárásokkal állapítják meg?
Vérvétel és nőgyógyászati ultrahang eredményekkel kell odamenni, illetve tőlem pajzsmirigyultrahangot is kértek. Az endokrinológus már csak megnézi az eredményeket és az alapján ad gyógyszert.
Fontos megjegyzés, ha választhatsz, olyan dokihoz menj, akit mások ajánlanak, én az enyémmel nagyon megjártam. Egy kicsit se izgatta magát, mondta hogy oké, ez egyértelműen pcos, metformint vagy fogamzásgátlót szoktak adni rá, én mit szeretnék? Köpni-nyelni nem tudtam persze. Végül fogamzásgátlót kaptam és elengedett azzal, hogy a háziorvossal írassam majd fel a többi adagot. A dolog pikantériája, hogy a háziorvosnál kiderült, hogy neki nincs jogosultsága felírni, szóval nőgyógyászhoz kellett mennem... fincsi. Na mindegy, a lényeg hogy ha választhatsz, tényleg olyan dokihoz menj, akit ajánlanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!