Mi lehet az oka a menstruációm késésének? (terhesség szinte 100%-ban kizárva)
Figyelt kérdés
Pár hónapig nem éltem nemi éltet, de most az előző menstruációm óta kétszer is szexeltem. Idáig mindig rendszeres volt a ciklusom, 28-30 napra jött meg, de most már egy hete késik. Csináltam 2 tesztet is, mind a kettő negatív lett, bár amúgy is kizártnak tartottam, hogy terhes legyek, mert peteérésem sem volt,védekeztünk is és a hátrahajló méhem miatt nem esek teherbe. Ma van pont egy hete, hogy nem jött meg, mi lehet az oka?2013. máj. 18. 18:46
1/2 A kérdező kommentje:
javítom, a hátrahajló méhem miatt nehezen esek teherbe.
2013. máj. 18. 18:49
2/2 anonim válasza:
1. Peteérést kiválthat maga a szex - tehát ez nem kizáró ok. (Föként ha a szex valamiért igen ersö érzelmekkel jár)
2. Nem irtad, hogy hogyan védekeztetek - lehet, hogy nem megfelelö a módszer.
3. A hátrahajló méh legfeljebb megneheziti a teherbeesét, de nem zárja ki.
4. A negativ teszt csak akkor jelent valamt, ha elöször is nagy érzékenységüt használsz, és az utolsó lehetséges alkalomtól (szex) számítva eltelt két hét. Ugyanis a menzes megszokott idöpontjában csak akkor lesz pozitiv, ha középidöben volt a peteérés - a spontán peteérés meg lehet akár a kiszámított idö elötti napon is.
5. Ettöl függetlenül lehet még pl ciszta és egyéb megbetegedés is a késés mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!