Hogyan zajlik egy altatásos rutin műtét?
Nekem volt ilyen, nem is egyszer (konizáció).
Reggel bemész a kórházba. Csinálnak még egy vérvételt, nálam legalább is így volt, majd amikor szólnak kísérettel odasétálsz a műtőhöz. Ott vársz, majd behívnak. Felfekszel az asztalra. Injekcióval altatnak. Itt lehet eltérés. AZ első alkalommal már arra sem emlékeztem, hogy az altatóorvos kihúzza a tűt a karomból, a másik alkalommal másmilyen injekciót kaptam, ott még percekig fent voltam, aztán nem emlékszem. Az ágyadba már úgy tolnak vissza, erre sem igazán emlékszem.Ébredés után egy pár órát pihentem, majd hazamehettem.
Kaját felesleges vinni, hiszen előtte nem ehetsz, utána egy darabig nem ehetsz, aztán úgyis mész haza. Nekem hoztak ebédet, de csak délután ehettem meg.
Innivalót vigyél, esetleg rejtvény, könyv, telefon ha internetezni akarsz.
Köpeny, papucs, kicsi kéztörlő. Nem sok minden kell arra a pár órára.
Ja, altatás utáni tünetek nem voltak. Ez nem az a mélyaltatás, amit nagyműtéteknél szoktak alkalmazni.
Nem hinném, hogy kapsz katétert, mert csak kisműtéteket szoktak így, hogy még aznap mész haza.Enyhe fájdalom lehet utána, meg nem emelhetsz egy darabig nehezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!