Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fájdalmas a húgyhólyagtükrözés?

Fájdalmas a húgyhólyagtükrözés?

Figyelt kérdés
mennem kell urológiai vizsgálatra,és érdekelne h mire számítsak,illetve fájdalmas e?
2009. szept. 29. 18:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam:

Kellemetlen lehet, amikor az eszközt a húgycsövön át felvezetik a hólyagba, akárcsak az, amikor a hólyagot folyadékkal töltik fel, mert erős vizelési ingerrel járhat.

Az eszköz kihúzása után húgycsövében égő fájdalmat érezhet, különösen a beavatkozást követő 1-2 napban, főleg vizeletürítés közben.

Csak bátorság! Ha egyszer muszáj:)

2009. szept. 29. 19:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én már többször voltam felfázva,de 1x mikor a hólyagom alsó része be volt gyulladva,akkor meg is tükröztek :(

..amikor feltolták az még elviselhtő volt,de amikor kihúzták :,( olyan volt mintha végig karcolták volna a húgycsövet,égett,szúrt,csípett,alig bírtam ülni,csillagokat láttam-gondolom az is közrejátszott,h gyulladásban volt ott minden!

Nem hasonlítható semmihez sem,de hát ha más mód nincs a kivizsgálásra,akkor nincs menekvés :)

Hamar túl leszel rajta!!!

2009. szept. 29. 19:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

hú hát borzalmas kellemetlen....nekem 2-szer csinálták,mind a kétszer volt hólyagnyaki gyulladásom.Tele hólyaggal kellett mennem,úgy teleittam magam,hogy a vizsgálószékbe-ugyanolyan mint a nőgyógyászati szék-alig bírtam beleülni.

A lábakat leszíjazzák,és egy fémpálca szerűséget felvezetnek a húgycsövön át a húgyhólyagba,és körbenéznek hogy minden rendben van-e.Már az,amikor elkezdik felvezetni a húgycsövön a pálcát iszonyú.....fuuuuuuu bőgtem az első alkalommal,kezem ökölben,nem tudtam máshogy elviselni,viszont a második alkalommal tudtam,hogy sajnos milyen kellemetlenségre számítsak,így lelkileg teljesen fel voltam készülve erre.Tehát a második alkalommal egy fokkal "jobb" volt,de rájöttem,hogy akármilyen pozitivan is próbálok hozzáállni,a hólyagtükrözés nem válik jóbarátommá.

Az első horror volt....végigkaristolta,égette a húgycsőt,plussz kellemetlenségnek számított az is,hogy tele a hólyagom teljesen,tartani kell,nehogy szájon pisiljem az urológust,de a vizsgálat végén az a jó az egészben,hogy amikor húzza ki azt a kamerás pálcát a hólyagból, "leereszti" a pácienst,azaz a hólyag teljes tartalmát egy tálba kifolyatja,és úgy szállsz ki a vizsgálószékből,hogy tök üres már a hólyagod:)

Én már urológián időset és fiatalt egyaránt láttam sírva kijönni hólyagtükrözésről,középen szorongatva.Nagyon rossz érzés ahogy ott belül bolygatják:-(

Annyit még,hogy első tükrözés után még 2 napig nagyon csípett,fájt a pisilés,viszont a második tükr-nél mikor utána már kellett pisilnem jóval utána(tehát végülis első pisi)egyáltalán nem csípett,és nem is fájt.NEM TUDOM miért volt ez az orbitális különbség érzésben.

Viszont azt nagyon rossz dolognak tartom,hogy nem készitettek fel kielégitően a dokik,a kérdésemre,hogy mennyire fáj a tükrözés,azt mondta több is,hogy semmiféle fájdalom,v. kellemetlenség nincsen.Hát tudod bemész nagy vidáman a vizsgálóhelységbe ezzel a tudattal,és tök ellenkezőjét tapasztalod-nem kis sokk.

Utólag az orvos azt mondta,hogy azért fájt nekem annyira az első tükrözés,mert volt egy gyulladás a hólyagban....hát a második tükrözés is fájt(közel nem annyira mint az első)és akkor is volt gyulladásom.Erről ennyit...mindegy,a lényeg,hogy túl vagyok rajta,de ha egy szóval kellene kifejezni hogy milyen vizsgálat ez,azt mondanám rá,hogy FOGCSIKORGATÓAN kellemetlen(na jó 2 szó volt)....sajnos sok jót erről nem tudtam elmondani:(

2010. febr. 24. 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:

előző vagyok,és kiegészítem azzal,hogy utólag megsúgta az orvos,hogy örüljek,hogy nem férfi vagyok,mert nekik még ennél is rosszabb ez a vizsgálat,mivel a húgycsövük kanyargósabb,és hosszabb,mint a nőknek.Egy jóbarátunk(ffi) szerencsétlen szinte minden hónapban az urológia törzsvendége folyamatos vesekő termelődés miatt,és hát neki nagyon sokszor csinálnak hólyagtükrözést.A szegény pali(55 éves) vizsgálat alatt be van nyugtatózva,és a szájában van mindig valami gumiszerű játék,amit széjjelharaphat vizsgálat alatt,mert annyira rosszul viseli.

Természetesen vannak egyének,akiknek szinte meg se kottyan ez a vizsgálat.Akiknek a fájdalom tűrő küszöbük magasabb,jobban átvészelik ezt.Embere válogatja.Én nagyon rosszul tűröm a fájdalmat/kellemetlenséget.

2010. febr. 24. 22:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem akarok senkit megijeszteni, de szerintem nagyon rossz, és fáj, a kellemetlennél azért rosszabb. Már alig vártam, hogy vége legyen, a szememet is be kellett fognom, mert jobb, ha nem látja az ember. De nagyon hamar túlestem rajt szerencsére (kb. 2 perc), és túléltem. Utána 2 napig szörnyű érzés, fáj, szúr, csíp, nehezen tudsz pisilni, de 2 nap után megszűnt teljesen, utána már semmi bajom nem volt. Azért gondolom a béltükrözés rosszabb lehet... Egyébként ez egyéntől is függ, mindenki máshogy éli meg, meg azon is múlik, hogy mennyire van ott begyulladva stb.
2010. ápr. 7. 20:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Most olvasom az előző kommenteket, és teljesen egyetértek velük. Nekem annyiban volt más, hogy nem szíjaztak le, viszont nekem is teli hólyaggal kellett mennem, és ráadásul majdnem 2 órát kellett az orvosra várnom, szóval azt hittem ott halok meg a váróteremben. Ülni, állni nem tudtam. Ráadásul állítólag nem mindenhol így csinálják, van, ahol úgy töltik fel a hólyagot, és akkor legalább nem kell szenvedni előtte. Utána nekem nem "engedték le", hanem még akkor is szenvedtem, hogy eljussak a wc-ig... Utána felírtak egy antibiotikumot, amit rögtön be kellett vennem, meg utána 2 órával is egyet, és az annyira kiütött, hogy elájultam tőle. Szóval nem egy leányálom, én is előtte mézegettem a neten, hogy mégis mire számítsak. Az orvos azt mondta nekem is, hogy egyáltalán nem fáj, olyan, mint a katéterezés, és csak a férfiaknak fáj (azt nem mondta, hogy a fémcső 2-3X vastagabb...). Készüljetek fel lelkileg, szorítsátok össze a fogatokat, fogjátok be a szemeteket, és gondoljatok arra, hogy csak 2 perc az egész, és vége!!!!!!
2010. ápr. 7. 20:48
 7/13 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem ma volt hólyagtükrözésem "szerencsére" nekem is ott töltötték fel, és engedté le.. Rettenetesen rosszul viseltem, de túléltem. VISZONT Déelőtt volt, azóta most voltam pisilni. iszonyóan fájt, és még vérzett is.. mivel az előttem szólók azt írták hogy fájt csípett stb, aggódo hogy neem vérzi is... mit tegyek szerintetek? előre is köszönöm!!
2013. márc. 6. 15:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet megvizsgálni uh-val?
2014. júl. 23. 11:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Minek kell menned?
2014. júl. 23. 11:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Vagy ha vesznek kenetet az mem elég?
2014. júl. 23. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!