Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy lehet az, hogy egyszerűen...

Hogy lehet az, hogy egyszerűen képtelen vagyok a tampon használatra?

Figyelt kérdés
Megkeseríti az életemet a menstruáció, amitől már 8,5 (!!!) éves korom óta szenvedek. (Voltam már orvosnál, semmi féle probléma nincs velem elvileg) Mindig, de tényleg napra pontosan mindig akkor jön meg, amikor valami fontosabb esemény van az életembe. Sportversenyek, vizsgák, bulik, úszóverseny... MINDIG. Borzalmasan elegem van. Minden áldott hónapba a mentruációm minden egyes napján min 2 órát szenvedek a wc-ben a legkisebb tampon felrakásával, de egész egyszerűen nem megy. Hatalmas fájdalmat érzek, aztán a kinlódástól, meg a szerencsétlenkedéstől elbőgöm magam. Ellazulni szerintem már egyáltalán nem vagyok képes, de azért mindig megpróbálom, hátha most megtörténik a "csoda" Annyira útálom. Könyörgöm adjon valaki valami tanácsot. A mentruációm teljesen rendszertelen, általában kb. 5-6(!!) napig tart. Gyógyszert nem írathatok fel, anyukám nem engedi... 16 éves vagyok, és egyébként még szűz.
2013. máj. 7. 15:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátlót én sem ajánlom ilyen fiatalon. Főleg, hogy nem élsz szexuális életet. Felesleges lenne hormonokkal bombáznod a szervezeted. Sok negatív hatása van.

A tampon témára rátérve. Az elején azt hittem megőrülök. A betéttől már sírtam. Nagyon utálom és évek óta még csak a közelébe sem mentem. Most már csak tampont használok. A lényeg, hogy a legkisebbel kezdj. Szerintem a menstruációnak azon a napjain gyakorolj, amikor a legerősebb. Ha kevesebb a vér mennyisége pl. az utolsó napokon, akkor nekem is van, hogy nehéz felhelyezni, sőt van, hogy nem is sikerül, mert annyira fáj. Ne görcsölj rá és próbálkozz. Menni fog. :)

2013. máj. 7. 15:51
 12/15 anonim ***** válasza:

Én sem bírom elviselni a betétet,egyszerűen nem birok tőle mozogni. Az első tampon felhelyezésemkor én a kádra raktam fel az egyik lábam és lassan felhelyeztem. Aztán már simán ment,vagy próbáld meg guggolva.

A fog.gátlót én sem ajánlom.

Én is irigylem azokat a csajokat,akik 2-3 napig menstruálnak,nekem is eltart 7 napig is+utána 2 nap barnázás.Tehát azzal ne foglalkozz nekünk ez jutott.

2013. máj. 7. 17:33
 13/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket, hát megpróbálom jövő héten hátha összejön:d Azért némiképp adott egy kis megnyugvást, hogy nem csak én vagyok tele ilyen jellegű problémákkal:
2013. máj. 7. 18:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Sok lány nem tudja feltenni amíg szűz.Egyébként én még soha nem használtam tampont,nem szeretem.Nem tudom elképzelni,hogy magamba "dugdossam" 17/L
2013. máj. 7. 19:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Próbáld az Ob mini silktouch-al, és végső esetben esetleg úgy próbáld hogy háton fekve felhúzott lábbakkal, mert így nem kell tartani magad és talán nem feszül annyira a hasizom.

Kicsit hülyén néz ki de hátha sikerül. XD

2013. máj. 11. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!