Túlzott szőrnövekedés-endokrinológus?
lehet genetikai háttere is.
vagy egyszerűen csak annyi, hogy érzékenyebb a tested arra az androgén (hím nemi hormonokra) mennyiségre, amit megtermel magának.
a tényleges gyógymód az, ha lézeres vagy IPL kezelésekre jársz. végleges szőrtelenítés - és legalább nem kell megbolygatnod a hormonháztartásod. (ne próbálkozz otthon házi kis gépekkel, bízd magad szakemberre!)
azért ajánlottam inkább a lézerest/IPL-t, mert még mindig jobban kijössz azzal, ha egyszer fizikailag elpusztítod a szőrgyökeret X pénzért, mintha életed végéig hormonkészítményekkel bombáznád a tested. az se kevés pénz, sőt, ha élethosszig tart, még sokba is kerül. mert igen, ilyenkor fogamzásgátlót kaphatsz, nemi hormon készítményeket kaphatsz, járhatsz a tabletták miatt életed végéig laborokra, hogy figyeljék a májadat.
egyébként az arcról is el lehet távolíttatni.
ha transzszexuális nőknél (férfi testbe született női lélek) sikerrel el lehet távolítani a vastag, erős szőrszálakat (ott jó sok van...), akkor neked is. és felteszem, nem is kell olyan intenzíven, többször visszajárnod (mert női tested van és nem cirkulál benne annyi tesztoszteron, mint egy férfi testben).
egyébként voltam endokrinológus-nőgyógyásznál, aki az egészre annyit ugatott be, hogy akkor szedjek fogamzásgátlót, majd' mond olyan készítményt, ami segít. megköszöntem neki és nemet mondtam, mert ha van más, végleges megoldás, akkor inkább nem terhelem a szerveimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!