Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van ez? Mit csináljak?

Miért van ez? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Már egy jo ideje használok ob-t. De mikor a cserére kerül a sor mindig bele akad vmibe :(. és az olyan mint vmi szál...es naon fáj amikor ki kell cserélnem...mert bele akad. Ugy gondolom h az a szüzhartya lehet még, mivel meg szüz vagyok...probáltam mar erövel kiszedni...de nem birtam nagyon erös!!! Valaki volt máe ilyen helyzetbe vagy valami???? az irjon plzzz :)
2009. szept. 24. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%
használj betétet! ilyen egyszerű. a tampon amúgy is egészségtelen, pláne ha még fáj is, nem értem minek használod, csak kínzod vele magad.
2009. szept. 24. 23:58
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Miért lenne egészségtelen a tampon??
2009. szept. 25. 00:00
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
miért szerinted egészséges a hüvelyeden belül összegyűjteni a váladékot?? elolvastad a tampon használati utasítását akár egyszer is? olvastál benne olyanról hogy toxikus sokk szindróma és hogy bele is lehet halni? vagy esetleg arról hogy egy hüvelybe felhelyezett eszköz ami órákon át tartja bent az alvadt vért, hány millió bacilus melegágya és fertőzés forrása? javaslom nézz utána ezeknek és csak utánategyél el bárgyú értetlen kérdéseket hogy vajon miért egészségtelen a tampon...
2009. szept. 25. 00:08
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

a tampon nem egészségtelen (ilyet még egy szakértő sem állított), ráadásul higiénikusabb is, mint a betét, mert belül szívja fel, így nincs olyan érzésed, h basszus, épp folyik belőlem vmi :S

de a kérdésre válaszolva: lehet h a szűzhártyád az, mindenkinek másmilyen, van, akinek egész vékony, de olyan is van, akinek épp csak annyi lyuk van rajta h a menstruációs folyadék távozzon. te az utóbbi esetbe tartozhatsz, és én a helyedben ezt megvitatnám egy nőgyógyásszal, mert így később a szexszel is gondjaid lehetnek (pl. oltárira fog fájni). ne aggódj, ez elvileg rutinművelet, fél perc alatt megvan, és aztán boldogulsz a tamponnal is :)

2009. szept. 25. 00:09
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Szüzeknek álatában a legkisebbet, a minit ajánlják. Ez eddig oké is mivel felhelyezni még könnyű... de eltávolítani már sokkal nehezebb és fájdalmasabb mivel szinte triplájára duzzad. Szerintem is használj betétet, legalább addig, amíg szűz vagy, és semmiképpen ne próbáld meg erővel kitépni mert azzal csak magadnak ártasz!!!
2009. szept. 25. 00:20
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
hát ti komolyan nem vagytok komplettek, nem vizet gyűjt hanem vért, ami a meleg testben oszlásnak indul 1-2 óra leforgása alatt, az a vér ami azért jön ki a méhből hogy utána távozzon a hüvelyen keresztül a testből és azt egy darab vatta visszatartsa, szerintetek ez egészséges?? mindig ilyen okosakkal akadok itt össze akik annyira képben vannak a rájuk néző veszélyekkel kapcsolatban. jah és nincs az a nőgyógyász aki egy nőt is tamponhasználatra buzdítana, én még nem találkoztam ilyennel. [link] olvasgassatok és nézzétek meg hány nő írta hogy a nőgyógyásza határozottan nem javasolta és ezt okolta mindenféle nőgyógyászati bajukért.
2009. szept. 25. 00:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

igen, és mégis hány naponta hallod a híradóban, hogy 2millióra nőtt azok áldozata, akik a kockázatos tamponviselés miatt távoztak e világról. persze h van káros hatása is. mint pl. a kólának, amit megiszol, vagy a kajának, amit eszel. az is tök random, h kinek okoz rákot a benne lévő E nemtommilyen vegyület. de tény, h nem esnek egyiktől sem össze holtan minden percben emberek. mindennek van káros hatása manapság.

ja, és ha te szereted, h nyáron, 40 fokos hőségben folydogáljon belőled a vér, ami ugye levegővel meg meleggel érintkezve megbüdösödik, és mintha még nem lenne elég baja nyáron az embernek, igazgasd magadon a betétet h nehogy meglássák a vékony gatyán keresztül... vagy mikor nyaralás közben van meg és az összes haver ott ugrál a medencébe, te meg vonogatod a vállad a napágyon, hogy most nem alkalmas...na nem tudom.

ilyen erővel ne is vegyél levegőt, mert mennyi szmog került a tüdődbe -.-'

2009. szept. 25. 00:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

jaj hagyjuk már ezt a hülyeséget. igen, a tamponhasználók 5%a beleeshet a TSS-be, de ők sem halnak bele, mert épeszű ember kiveszi azt a rohadt tampont, ha érzi a tüneteket magán.

mellesleg mióta egészségesebb a saját véredben ülni órákon át....? a melegben, levegőn levő, alvadásnak induló vér, az mióta nem bacilus forrás? és ebben ülsz.

amúgymeg, az egészséges hüvelyflóra, az ellenálló is. és nemkapel csakúgy sittysutty mindenhonnan mindent. aki a tampontól egyfolytában elkap vmi betegséget, annak eleve nem ép a flórája.

2009. szept. 25. 00:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy halkan megsúgom, a vér nem indul oszlásnak 1-2 óra alatt...

Nem tudom, miért lenne egészségesebb a meleg véredben ülni órákon át, az is óriási bacilus-forrás ;)

TSS a nők kb 5%anál fordul elő, és tényleg, nem tudom ki az, aki láz után is magában hagyja :)))

Na puszicsók

2009. szept. 25. 05:30
 10/13 anonim ***** válasza:

11 éves koromban kezdtem menstruálni és szinte azonnal tampont használtam (3.-4. hónaptól), erősebb napokon vagy fizikai megeröltetés idején betéttel kiegészítve, mind második védelmi vonal.

Még soha nem lettem rosszul, nem voltam lázas és nem kaptam tampontól semmilyen fertőzést! Igaz, ügyeltem rá, hogy csak alapos kézmosás után és mindig max. 4 órán belül cseréljek tampont. A tampon nem parafadugó, nem akadályozza meg a vér kiürülését, csak gyakorlatilag a "kijáratnál" felszívja. Nincs kellemetlen érzés (pl. hosszabb ülés után felállsz és "kizúdul", nem szuttyog alattad egy betét, ami ráadásul össze-vissza ken, ragad és már néhány órányi betétezéstől is büdös leszel, bármilyen sűrűn cseréled, hacsak nem tudsz minden cserénél mosakodni is) Ha betatod a minimális higiéniai szabályokat, nem lehet semmi baj.

Amúgy, visszatérve a kérdező gondjára, ha tényleg ilyen kellemtlen kivenni a duzzadt tampont, akkor valóban inkább használj betétet, amíg szűz vagy.

2009. szept. 25. 08:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!