Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért barnázok menses előtt...

Miért barnázok menses előtt két-három napot? Nem szedek gyógyszer, óvszerrel védekezünk.

Figyelt kérdés
2013. ápr. 10. 13:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Progeszteronhiányos hormonzavar tünete általában. Gyógyszerrel rendbe hozható, amit nődoki tud felírni.
2013. ápr. 10. 13:28
 2/13 anonim ***** válasza:
A gyógyszert mint gyógyszert értem, nem pedig abban a hülye olvasatban, hogy fogamzásgátló, mert az nem "gyógyszer".
2013. ápr. 10. 13:30
 3/13 anonim ***** válasza:
lehet ez az oka mint amit az első irt, de az is lehet nincs különösebb oka csak egyszerűen Te igy működsz.
2013. ápr. 10. 13:37
 4/13 A kérdező kommentje:

Ez a harmadik hónap,hogy fogamzásgátlót nem szedek,azért védekezünk óvszerrel mert majd babát szeretnénk.

Okozhatja esetleg idegesség vagy nyugtató,fájdalomcsillapító?

2013. ápr. 10. 13:44
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Mi az a progeszteronhiányos hormonzavar?Mi okozza?

Tudsz benne segíteni?Még szedtem a fogamzás gátlót nem voltak ilyen gondjaim.

Köszönöm előre is.

2013. ápr. 10. 13:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én a fogamzásgátlóról nem tudok, hogy milyen utóhatásai lehetnek, ha abbahagyod, hogy lehet-e pl. ilyen tünet vagy sem, mert én nem így védekeztem, hanem kímélőbb módszerekkel, viszont le tudom írni az alapesetet. ez a fajta hormonzavar, amiről én beszélek, nagyon sok nőt érint, és egyre többeket. Egyrészt okozhat olyan állapotot, hogy egyszerűen nem termékenyül meg a nő, másrészt okozhat vetélést, ha már megtermékenyült az illető. Nekem a második terhességem előtt jelent meg a mensi előtti barnázgatás, és akkor néztem után a dolognak. én teherbe estem, de az első hetekben vérezgetni kezdtem. Doki erre írta fel a progeszteronhormont, mert valószínűsítette, hogy ez okozza a vérezgetést. Veszélyeztetett voltam, volt egy hematómám is a terhesség első hetei alatt. Azt mondta, ártani nem árthat, de hormonvizsgálat ilyenkor nincs, úgyhogy mindenesetre szedjem. A vérezgetés idővel elmúlt. Baba 22 hetes pont ma :). Már jó ideje nem szedem, csak az első trimeszterben és utána még kis ideig kellett szednem. Ezért is lenne fontos dokihoz elmenni, mert mi van, ha így nem fogsz tudni teherbe esni sem, amíg nem kezelik ki? Mint mondtam, elég gyakori manapság ez a probléma, főleg környezeti ártalmak miatt. okozhatja még elhízás is meg más okok, de ami miatt tömeges, az az, hogy ösztrogénnel szennyezett a szervezetünk. Ilyen módon még akár köze lehet a fogamzásgátló szedéséhez is. Az ösztrogénszennyezettség azokat is érinti, akik nem szednek semmilyen fog.gátlót, mert benne van a vízben, amit nem lehet a tabletták hormontartalmától megtisztítani, csak a baciktól, szennyeződéstől, de a hormon ott marad, benne van a tisztálkodószerek alkotóelemeiben, amiket nap mint nap használunk, még az ételekben is, amiket megveszünk, adalékanyagok szintjén. Szóval kiiktatni nagyon nehéz lenne, erre a magas pozícióban ülő emberek lennének képesek, akik irányítják a termelést, a gyárakat stb., de biztos nem éri meg anyagilag, és a biót meg nem tudja mindenki megfizetni, szóval a környezetszennyezés által eltolódik a hormonális egyensúlyunk és szép lassan egyre több meddőség, vetélés lesz, van, de senki nem törődik az emberek egészségével, és még csak nem is nagyon vagyunk tájékoztatva minderről. Kicsit belemélyedtem a témába. A lényeg az, hogy menj el dokihoz, nem biztos, hogy ez a bajod, de ha igen, akkor hamar meg fog oldódni :). Én is azt hittem hónapokig, hogy valami fertőzés, és kipróbáltam mindenféle hüvelyflóra helyreállító dolgot meg felfázás elleni gyógynövényeket, hogy hátha az a bajom, de nem múlt el, aztán jött a baba, és elkezdtem szedni a hormonbogyót. Majd kíváncsi leszek, hogy szülés után mi lesz.
2013. ápr. 10. 16:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy a férfiaknál is egyre gyakoribb a meddőség, mert a női hormon náluk is kifejti hatását, ami mesterségesen bekerül a szervezetükbe. Statisztika van arról, hogy az évtizedek múlásával hogyan gyengült a férfiak spermája, megtermékenyítőképessége.
2013. ápr. 10. 16:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez én esetemben, az orvosom meg van győződve arról, hogy a hüvelygyulladásom miatt van barna folyásom.

Hiába ecseteltem neki, hogy mit olvastam (konkrétan egy túlbuzgó leendő kismamának tart, aki próbálja elmagyarázni egy ORVOSNAK, hogy mi a baja).

Én most végigszedtem a hüvelygyulladásomra kiírt kúpot és gyógyszert, de a barnázás megmaradt. Így holnap ismét meg kell látogatnom.

2013. ápr. 10. 18:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Utolsó! Mi lenne, ha felkeresnél egy másik orvost is a próba kedvéért, nem csak az az egyszem orvos van a világon. Pláne, ha ilyen lekezelően viselkedik.
2013. ápr. 10. 23:45
 10/13 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Ma voltam ismét nőgyógyásznál, elmúlt a gyulladásom, és végre valahára meghallotta, hogy 4+3 nap barnázok egy cikluson belül.

Írt fel Norcolutot. Csak pislogott, amikor megkérdeztem, hogy ez progeszteront tartalmaz, ugye? :)

Meg akart róla győződni, hogy nem a hüvelygyulladás miatt van barna folyásom.

2013. ápr. 15. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!