Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy működik egy nőgyógyászati...

Hogy működik egy nőgyógyászati szűrés?

Figyelt kérdés
Az érdekel, hogy be kell jelentkezni, vagy csak oda megyek vagy hogy...?

2013. ápr. 8. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell hívnod a rendelőt, és időpontot kell kérned, mondd meg, hogy rákszűrésre szeretnél menni. Aztán felírják a neved, talán TAJ számod is, és megmondják, mikor tudnak fogadni. Ha van orvosod, akkor mondani kell azt is, kihez kéred az időpontot.
2013. ápr. 8. 13:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez az sztk, ugye? És mennyi időt kell várni általában? Nőgyógyászati leletre és citológiai vizsgálatra van szükségem, ezt külön kell nekik mondani vagy ez mind alap vizsgálat?
2013. ápr. 8. 13:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és személyesen is kérhetek időpontot, ugye?
2013. ápr. 8. 13:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Személyesen is persze! Ha mindegy ki a doki, akkor kb. 1 hét múlva fogadnak (legalábbis én nem választottam orvost, és 1 hét múlva már fogadtak is)
2013. ápr. 8. 13:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát én mióta ide jöttem, azóta csak gyógyszert íratni voltam ennél az orvosnál. Ő végzi a vizsgálatot is? Ha megmondom melyikhez szeretnék akkor az tovább tart vagy kevesebb ideig? Elég sürgős lenne :/
2013. ápr. 8. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a telefonba megmondják mire számíts, csak kérdezz rá nyugodtan, hogy a kiválasztott orvoshoz mikorra van időpont, ha az nem felel meg, akkor kérj másikhoz, és előbbre kapod. Egyébként nem tudom, az is lehet, hogy abban a rendelőben ahová jártál receptért, csak ez az egy doki rendel, és akkor értelemszerűen ő is vizsgál, de ezt is megmondja az asszisztensnő a telefonban.
2013. ápr. 8. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha sürgős, akkor valószínű jobb, ha időpont nélkül mész és kivárod a sorod. Nálunk legalábbis 3-4 héttel későbbre tudnak csak időpontot adni mindegyik orvoshoz, pedig van 6.

Sok orvos szűrés esetén elküld laborba is -ha nem voltál mostanában-, az én orvosom ilyenkor még kenetet is szokott venni. Eredmény 4-5 hét múlva van nálunk, ezt akkor sem közlik telefonon, ha nincs semmi baj, csak személyesen.

Vizsgálat során egy pohártisztító kefe végő vékony pálcával eltávolítanak sejteket. Legtöbben azt írják, hogy ez fáj és véreznek utána kicsit, nekem ez sosem volt.

2013. ápr. 8. 17:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy működik a vizsgálat, már voltam, és nekem is fájt egy kicsit. Csak eddig a szüleim intézték mert fiatal voltam, most meg már máshová járok. Köszi mindenkinek!
2013. ápr. 8. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!