Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy tudnék kicsit lazítani...

Hogy tudnék kicsit lazítani nőgyógyászati vizsgálat alatt?

Figyelt kérdés
Negyedévente kell járnom ellenőrzésre, mert volt egy komoly gyulladásom és jövő héten kell mennem, de nagyon félek. Szűz vagyok még és nagyon szűk, nagyon fájtak az eddigi vizsgálatok is, pedig szuper dokim van. Többször annyira begörcsöltem, hogy a doki alig tudott megvizsgálni. Nem vagyok hisztis, a doki is mondta, hogy nagyon megérti és türelmes is velem, de szeretnék valahogy kicsit lazítani (már amennyire ilyen helyzetben lehet...)
2009. szept. 20. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Én egészségügyi dolgozó vagyok. Mondjuk ez nem azt jelenti hogy2 naponta megyek nőgyogyis vizsgálatra.

A nőgyógyász orvost, sem a punci kinézete, szőrössége vagy nem szőrőssége, esetleges kellemeten illata ( fertőzések miatt ), az hogy milyen bugyi van rajtad, nem érdekli. Ezek csak minket nőket tdnak nagyon foglalkoztatni és amiatt stresszelünk a legtöbbet.Ha úgy feküdnél fel az asztalra, hogy semmi gáz nem lesz megvizsgál, kb fél perc alatt, akkor nem görcsölnél be.

Egy rákszűrésnél sem lehet fájdalmat érezni, max valamit érezni, de az nem fájdalom.

Agyban próbáld meg ezeket feldolgozni és akkor nem lesz görcs.

2009. szept. 20. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
45%
Gondolj a (leendő) párodra közben. Vagy a pici babádra.
2009. szept. 20. 12:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem érdekli a dokit, engem sem ez zavar, hanem fáj a vizsgálat. Jó persze szégyellős is vagyok, de tudom, hogy az egészségem fontosabb. Egyszerűen a szűzhártyám totál ép és nagyon szűk vagyok, emiatt fáj a vizsgálat a doki is ezt mondta.
2009. szept. 20. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
nemcsak azért fáj, mert a szűzhártyád ép, hanem azért, mert görcsölsz és olyankor automata összeszorítod a hüvelyizmaid. ha ezt nemtennéd, akkor sokkal kevésbé fájna. énis tök szüzen mentem először nőgyógyászhoz, de sosem csináltam ebből nagy gondot. én mindig rálazítok direkt, mikor érzem h teszi be az eszközét, akkor igyekszem befogadó lenni. ezt sajnos nemtudom elmagyarázni h milyen. igyekszem nem mozogni, mert akkor tuti automata rászorítanék.
2009. szept. 23. 23:43
 5/6 anonim ***** válasza:
95%

20 évesen mentem először nőgyógyászhoz, történetesen ő volt az üzemorvosunk is (anno). Az első "élményem" nekem is talán így kezdődött volna, ha a doki nem mondja el előre, hogy hogyan is kell viselkedni egy ilyen vizsgálat alatt. Beszélt hozzám folyamatosan, mesélte a vizsgálatot, a szokásokat, s közben egy kicsit végigsimított a combom belsejét, (no, nem kell másra gondolni), mert én még a lábamat sem mert széttenni...

Tapasztalatom alapján az orvostól is függ, hogy a páciens mennyire tud lazítani, mert az nem parancsszóra működik. Először is próbáld elfogadni magát a szituációt, hogy mi nők, ebben a helyzetben úgy érezzük, mintha kiszolgáltatva lennénk, de nem, ez a féle vizsgálat csak így működhet. Próbáld a csípődet,a medencédet lazítani, gyakorold otthon, tornáztasd a hüvelyi izmaidat összeszorítással, elengedéssel. Próbáld magadban elképzelni, hogy ott vagy az orvosnál és sikerül lazítanod. Javaslom Kriston Andrea intimtornáját (könyv, CD is jelent már meg). Gondolj arra a vizsgálat elején, hogy sajátmagadnak teszel jót a lazítással elsősorban, a saját érdekedben.

2009. szept. 24. 10:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, sokat segítenek, próbálom megfogadni. Nekem is mindent elmondott a dokim (pláne, hogy volt olyan, amikor hetente kellett mennem és már látta, hogy mennyire félek) és nekem is volt, hogy alig mertem rendesen felfeküdni, alig tettem szét a lábam, mert úgy remegtem,akkor segített hogy hogyan, más dokitól már tuti elmenekültem volna... Próbálkozom megtanulni lazítani.
2009. szept. 24. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!