Orvosi vizsgálat?
Sziasztok!
Lesz a suliban védőnői szűrés,csak a bugyi marad rajtunk, egyesével kell bemenni.
Nekem azonban van egy problémám:Nagyon asszimetrikusak a melleim. Annyira, hogy az egyik mellem A kosárméretű, a másik D-s.
Anyukámmal a következő hónapra már van időpontom orvosnál, hogy megvizsgáljon emiatt.
Szóval nem szeretném levenni a melltartómat, de nem tudom, hogy hogy oldhatnám meg.Ti mit gondoltok erről?
Kár volt ekkora litániát írni, természetesen ezeket a vizsgálatokat diszkréten kell végezni, de szerintem te nem orvos vagy, 71%-os, így nem vagy abban kompetens eldönteni, hogy mit mikor és hogyan lehet észrevenni illetve a fizikális vizsgálat menetét és lépéseit sem tanultad az egyetemen. Az a baj, hogy a laikus okoskodik állandóan...
Bizony észre lehet venni komoly elváltozásokat a mellek áttapintásával, egy fiatalkori ciszta pedig el tud fajulni rosszindulatú felé. Még ha nem is sok szerencsére a tumoros elváltozás ebben a korban, de egy emberélet is élet!! Nem tudom, ha a te gyerekedről lenne szó, akkor is ennyire könnyelmű lennél. Bizonyára nincsen gyereked.
Emellett a cikkben is szó van arról, hogy a hátrányosabb, kevésbé körültekintő családok gyerekeinek is joga van az egészséghez!
Nem tartom értelmesnek ezt a vitát, szerencsére nem olyan emberek döntenek ebben a kérdésben, akiket hozzád hasonlóan szexuális zaklatás, vagy megalázás ért és nem tudnak ezért reálisan mérlegelni és gondolkodni.
Na visszatérve az eredeti kérdéshez, zsenikét feledve, nyugodtan felejtsd el az izgalmakat, mert nem kötelező a nemi szervek vizsgálata az iskolai orvosin. Ahogy nem kötelező a fogorvosi sem!
Ha van saját orvosod, akkor természetesen menj hozzá.
Az iskolain természetesen engedd meg a súly, vérnyomás magasság, stb méréseket, de bugyiletolásos vizsgálatot ne engedd, ha neked az kellemetlen.
Azért a melltartó levétele nélkül is meg tudják ezt oldani.
Nekem is megoldották.
Az én gerincem is úgy vizsgálták,hogy ki kellett kapcsolni a melltartót csak és bőven végig tudta húzni a kezét a hátamon,előre kellett hajolnom és a kezemmel tarthattam a melltartót.Nem hinném hogy előre hajláskor mert van akiknél ezt sem kell valóban le kellene venni a melltarót és logó cicivel hajlongani,azért elég megalázó lenne.Simán ha kikapcsolód a melltartót a teljes hát felülete szabad marad és simán meg lehet vizsgálni a gerincet és még sem lig-lóg a melled.
A szívem nekem is mivel több orvosnál jártam már sok hallgatta melltartóba,ugyanis a mellem tetejénél hallgatták a szívem,nem a mellbimbó,vagy melludvarnál,még akkor is amikor éppen levetettem a melltartóm.Amúgy nem is a melltartó levételén akadtam fenn.
A mellvizsgálatáról annyit azt ne iskolaorvos akarja elvégezni,főleg ha azt nem támogatja a fiatal szülője,vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!