Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miómára szedett-e valaki...

Miómára szedett-e valaki Esmya gyógyszert?

Figyelt kérdés
Elég nagy miómám van 110*7,7 mm-es a hátsó méh falban a doki ezt a gyógyszert írná fel, mert így talán elkerülhető lehetne a műtét, amit nagyon nem akarok!

2013. márc. 21. 09:05
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
100%

Szia!

Én szedek,125mm-es volt,9.héten voltam UH-n 87mm-re csökkent,amivel az orvosom nagyon elégedett volt.Még 3 hetem van hátra,de nekem már az elején mondták,hogy a műtét elkerülhetetlen,csak az nem mindegy,hogyan és mekkora a kockázat a méheltávolításra.Én nagyon vérszegény is voltam (hemoglobin 78,az alsó határ 120)a műtét előtt vért kellett volna kapnom,illetve hasi műtét lett volna.Én nagyon bízom benne,hogy a vérképem jó lesz és laparoszkóppal meg lehet oldani.Örülnék ha többen írnának,én is csak külföldi fórumokat találtam,de biztató eredmények születtek ott.

2013. ápr. 3. 11:03
 2/25 anonim válasza:

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy neked miért kell mindenféleképpen műtét, ha ennyit csökkent a mérete a gyógyszertől? Most szeretném én is felíratni, mert nekem is van egy elég nagy myómám, 1,5 éve voltam uh-n, akkor volt olyan 10 cm körüli, azóta nem mertem elmenni, próbáltam mindenféle alternatív gyógymódot, de nem igazán vettem észre változást. Panaszom nekem semmi nincs, menzeszem normális, görcsöm nincs, a vérképem most lett kész, hormonszinttel együtt, minden jónak mondható. A műtéttől nagyon félek, ezért akarnám ezt a gyógyszert, nagyon megörültem mikor hallottam róla, de félek, hogy még ennek ellenére is kell a műtét, csak azt nem tudom milyen esetekben kell mindenféleképpen műtét, mert tudok olyat, akinek nagy, még sem engedi magát megműttetni. Szóval hogy van ez, hogy van akinek akármilyen nagy nem fontos a műtét, vagy nem engedi, még sem vészes, van aki meg azt mondja, hogy elkerülhetetlen a műtét, ezt nem értem? Nekem csak annyira problémám van, hogy kidomborodik a hasam, a mintha terhes lennék, amiből már elegem van, mert nem tudok normálisan öltözni, főleg menzesz előtt, utána azért valamennyire lemegy.

2013. ápr. 20. 20:41
 3/25 anonim válasza:

Kérdező!

Elkezdted már szedni a gyógyszert? Ha igen, mik a tapasztalatok?

2013. ápr. 20. 21:01
 4/25 anonim válasza:

Azért kell a műtét,mert 1 éve még nem volt semmi,tehát gyorsan nőtt.Ömlött belőlem a vér és vérszegény lettem.Már megvan az újabb vérvétel eredménye és tökéletes lett,de ugye vérzésem nem volt és tömtem a vasat meg bogyós gyümit.Aki szeretne még gyereket,annak is műteni kell a nagy méretűeket.Ha esetleg közel állsz a klímaxhoz és nem okoz panaszt,akkor lehet nem fontos Engem is kismama pocim van és nagyon zavar.

Már letelt a 3 hét is,tovább nem csökkent,május elején megyek Bp-re konzultációra,megoldható e laparral.Most már támogatott is a gyógyszer,én még egy vagyont fizettem érte januárban :-(

2013. ápr. 21. 08:57
 5/25 anonim válasza:

Mellékhatásokról itt írok:

Hát van,sok, bár lehet egyénfüggő,én mikor abbahagytam annó a fogamzásgátlót,akkor is minden bajom volt.

Felsorolom én mit éreztem,de ezek azért nem egyszerre jelentkeztek,hanem hétről hétre más...

-szurkálás a mellben

-szúnyogcsípés szerű viszkető kiütések(csak nekem a családban)

-vizes folyás kezdetben,majd

-rózsaszínes folyás

-pattanások

-hónaljgomba

-hízás

-puffadás

-vizesedés a vége felé

-hasfájás

-menstruáció elmaradása,bár számomra ez pozitív

És ezen kívül még vannak mellékhatások a betegtájékoztatóban.

Megérte e ezek után?Ha nem szedem be akkor vérátömlesztés és azonnali hasi műtét nagy vágással a köldökömig,szóval pár hét és kiderül.Így legalább kaptam pár hónapot hogy ülepedjen a dolog.

2013. ápr. 21. 09:09
 6/25 anonim válasza:
És mennyit híztál? Biztos, hogy ettől híztál, mert a mellékhatások között azt hiszem a hízás nem szerepel? Azóta ezek a mellékhatások most már elmúltak, a menzeszed megjött újból?
2013. ápr. 21. 13:50
 7/25 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem nem kezdtem el szedni mivel nagyon megrémítettek a mellékhatások amiket olvastam a betegtájékoztatón. Nekem is gyorsan nőtt 1 év alatt a duplájára. De szedek mást és iszok 2 fajta gyógyteát persze ezt megbeszéltem az orvosommal igaz Ő ezt a kapszulát nem ismeri. Ezt is 3 hónapig kell szedni majd 2 hónap szünet után meg lehet ismételni. Ha gondoljátok privátban leírom.

2013. ápr. 24. 16:15
 8/25 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Nekem is ezt az új gyógyszert írta fel az orvosom most április 2-án, miután uh-n a következőket látta a méh falában:

7x18 mm

13x18 mm

11x18 mm-es myomagöb.

Ezek a paraméterek valóban olyan rosszak lennének, hogy műtétet megelőző gyógyszeres kezelésre szorulnak?

A menstruációs vérzéseim inkább gyengének/közepesnek mondhatók (2-3, max. 4 nap), görcseim nem szoktak lenni. Ezeket a doktornőnek is elmondtam, miután kérdezte.

Most lesz esedékes elkezdenem szedni, de kicsit fenntartásokkal kezelem a dolgokat. Csak megnyugtatást szeretnék kapni tőletek, akik már ismeritek ezt a gyógyszert, hogy a szedését követően visszaáll a fogamzóképesség és nem fog gondot okozni az sem, hogy az ösztrogéntől megvastagszik idő közben a méhnyálkahártya. Anno ösztrogén-dominancia hatására polipok alakultak ki nálam, műteni kellett...

(37 éves, gyermekvállalás előtt álló nő vagyok)

2013. ápr. 28. 14:21
 9/25 anonim válasza:

Utolsó: Szerintem ezeket a kérdéseket, mindenképp az orvosodnak kellene feltenni, ő biztosan megfelelően tájékoztat mindenről, mielőtt elkezded szedni.

Egyébként érdekesek ezek a mellékhatások, meghogy mindenki fél tőle, persze ez természetes, csak ezt a gyógyszert már úgy fejlesztették ki, hogy minél kevesebb kellemetlen mellékhatása legyen, mint az elődinek, mert azok azt hiszem durván előidézték a klimaxos állapot tüneteit. Viszont azt írják, hogy ez a gyógyszer forradalmian új találmány, új fejezetet nyit a miómák kezelésében. [link]

2013. ápr. 28. 23:12
 10/25 A kérdező kommentje:
Ez is okoz klimaxos tüneteket és sok egyéb mást! Forradalmian új vagyis a hosszútávú mellékhatását senki nem tudja megjósolni! De ez csak az én privát véleményem!
2013. ápr. 29. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!