Miómára szedett-e valaki Esmya gyógyszert?
Szia!
Én szedek,125mm-es volt,9.héten voltam UH-n 87mm-re csökkent,amivel az orvosom nagyon elégedett volt.Még 3 hetem van hátra,de nekem már az elején mondták,hogy a műtét elkerülhetetlen,csak az nem mindegy,hogyan és mekkora a kockázat a méheltávolításra.Én nagyon vérszegény is voltam (hemoglobin 78,az alsó határ 120)a műtét előtt vért kellett volna kapnom,illetve hasi műtét lett volna.Én nagyon bízom benne,hogy a vérképem jó lesz és laparoszkóppal meg lehet oldani.Örülnék ha többen írnának,én is csak külföldi fórumokat találtam,de biztató eredmények születtek ott.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy neked miért kell mindenféleképpen műtét, ha ennyit csökkent a mérete a gyógyszertől? Most szeretném én is felíratni, mert nekem is van egy elég nagy myómám, 1,5 éve voltam uh-n, akkor volt olyan 10 cm körüli, azóta nem mertem elmenni, próbáltam mindenféle alternatív gyógymódot, de nem igazán vettem észre változást. Panaszom nekem semmi nincs, menzeszem normális, görcsöm nincs, a vérképem most lett kész, hormonszinttel együtt, minden jónak mondható. A műtéttől nagyon félek, ezért akarnám ezt a gyógyszert, nagyon megörültem mikor hallottam róla, de félek, hogy még ennek ellenére is kell a műtét, csak azt nem tudom milyen esetekben kell mindenféleképpen műtét, mert tudok olyat, akinek nagy, még sem engedi magát megműttetni. Szóval hogy van ez, hogy van akinek akármilyen nagy nem fontos a műtét, vagy nem engedi, még sem vészes, van aki meg azt mondja, hogy elkerülhetetlen a műtét, ezt nem értem? Nekem csak annyira problémám van, hogy kidomborodik a hasam, a mintha terhes lennék, amiből már elegem van, mert nem tudok normálisan öltözni, főleg menzesz előtt, utána azért valamennyire lemegy.
Kérdező!
Elkezdted már szedni a gyógyszert? Ha igen, mik a tapasztalatok?
Azért kell a műtét,mert 1 éve még nem volt semmi,tehát gyorsan nőtt.Ömlött belőlem a vér és vérszegény lettem.Már megvan az újabb vérvétel eredménye és tökéletes lett,de ugye vérzésem nem volt és tömtem a vasat meg bogyós gyümit.Aki szeretne még gyereket,annak is műteni kell a nagy méretűeket.Ha esetleg közel állsz a klímaxhoz és nem okoz panaszt,akkor lehet nem fontos Engem is kismama pocim van és nagyon zavar.
Már letelt a 3 hét is,tovább nem csökkent,május elején megyek Bp-re konzultációra,megoldható e laparral.Most már támogatott is a gyógyszer,én még egy vagyont fizettem érte januárban :-(
Mellékhatásokról itt írok:
Hát van,sok, bár lehet egyénfüggő,én mikor abbahagytam annó a fogamzásgátlót,akkor is minden bajom volt.
Felsorolom én mit éreztem,de ezek azért nem egyszerre jelentkeztek,hanem hétről hétre más...
-szurkálás a mellben
-szúnyogcsípés szerű viszkető kiütések(csak nekem a családban)
-vizes folyás kezdetben,majd
-rózsaszínes folyás
-pattanások
-hónaljgomba
-hízás
-puffadás
-vizesedés a vége felé
-hasfájás
-menstruáció elmaradása,bár számomra ez pozitív
És ezen kívül még vannak mellékhatások a betegtájékoztatóban.
Megérte e ezek után?Ha nem szedem be akkor vérátömlesztés és azonnali hasi műtét nagy vágással a köldökömig,szóval pár hét és kiderül.Így legalább kaptam pár hónapot hogy ülepedjen a dolog.
Sziasztok!
Nem nem kezdtem el szedni mivel nagyon megrémítettek a mellékhatások amiket olvastam a betegtájékoztatón. Nekem is gyorsan nőtt 1 év alatt a duplájára. De szedek mást és iszok 2 fajta gyógyteát persze ezt megbeszéltem az orvosommal igaz Ő ezt a kapszulát nem ismeri. Ezt is 3 hónapig kell szedni majd 2 hónap szünet után meg lehet ismételni. Ha gondoljátok privátban leírom.
Sziasztok! Nekem is ezt az új gyógyszert írta fel az orvosom most április 2-án, miután uh-n a következőket látta a méh falában:
7x18 mm
13x18 mm
11x18 mm-es myomagöb.
Ezek a paraméterek valóban olyan rosszak lennének, hogy műtétet megelőző gyógyszeres kezelésre szorulnak?
A menstruációs vérzéseim inkább gyengének/közepesnek mondhatók (2-3, max. 4 nap), görcseim nem szoktak lenni. Ezeket a doktornőnek is elmondtam, miután kérdezte.
Most lesz esedékes elkezdenem szedni, de kicsit fenntartásokkal kezelem a dolgokat. Csak megnyugtatást szeretnék kapni tőletek, akik már ismeritek ezt a gyógyszert, hogy a szedését követően visszaáll a fogamzóképesség és nem fog gondot okozni az sem, hogy az ösztrogéntől megvastagszik idő közben a méhnyálkahártya. Anno ösztrogén-dominancia hatására polipok alakultak ki nálam, műteni kellett...
(37 éves, gyermekvállalás előtt álló nő vagyok)
Utolsó: Szerintem ezeket a kérdéseket, mindenképp az orvosodnak kellene feltenni, ő biztosan megfelelően tájékoztat mindenről, mielőtt elkezded szedni.
Egyébként érdekesek ezek a mellékhatások, meghogy mindenki fél tőle, persze ez természetes, csak ezt a gyógyszert már úgy fejlesztették ki, hogy minél kevesebb kellemetlen mellékhatása legyen, mint az elődinek, mert azok azt hiszem durván előidézték a klimaxos állapot tüneteit. Viszont azt írják, hogy ez a gyógyszer forradalmian új találmány, új fejezetet nyit a miómák kezelésében. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!