Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelenthet ez rákszűrés...

Mit jelenthet ez rákszűrés eredményeként? A frászt hozza rám!

Figyelt kérdés

Voltam rákszűrésen egy magán nőgyógyásznál, mindig hozzá járok. 2 éve voltam utoljára, akkor normálisan megkaptam a papírt, hogy minden teszt negatív, tök jó.

Ma megkaptam a mostani eredményeimet, amiben az jött, hogy "a rákszűrés eredménye személyes konzultációt igényel, kérjük jelenjen meg ekkor és ekkor az x városi kórház onkológiáján".

A dokim az onkológián főorvos, így az sem biztos, hogy egyből kétségbe kellene esnem, de már minden megfordult a fejemben és hétfőig várnom kell, mivel akkorra van időpontom. Már azon is gondolkoztam, hogy felhívom, képtelen vagyok hétfőig várni, hogy miért kell személyesen megjelennem az eredmény miatt.

Egyébként semmi diagnózist nem írtak, csak ezt és hogyha nem felel meg az időpont, akkor telefonáljak az adott számra és egyeztessek másikat.

Biztos nem új rendszer, mert több barátnőm is ismerősöm is volt nála mostanában szűrésen és mindenki rendben megkapta a negatív eredményt levélben.

Ki vagyok, segítsetek! Volt már valakinél hasonló? Mire gondoljak?

2013. márc. 20. 17:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
szurkolok...
2013. márc. 21. 13:51
 12/20 A kérdező kommentje:

Kértétek, hogy írjam meg mi lett a történet vége. Elmesélem az utolsó kommentemtől a történteket.

Próbáltam utolérni többször is telefonon a dokit, nem sikerült. Az asszisztens pedig ilyen jellegű infókat nem adhat ki, annyit sem, hogy mire készüljek lelkileg, oké...

Tegnap már konkrétan szinte semmit nem aludtam, hajnali 3-k6or is csak forgolódtam jobbra balra. Borzasztó volt.

Végülis én voltam reggel az első a dokinál, úgyhogy legalább ott nem kellett órákat izgulnom még. A probléma végülis annyi, hogy az eredmény enyhe elváltozást mutat. Tehát van némi probléma, amit nem nevezünk nevén inkább, mert akkor eluralkodik a fejemben a káosz, de a doki szerint baromira kezdetleges szakaszban, tehát ő a 0. stádiumba sem sorolná. Azért némi kétségbeesés kiült az arcomra szerintem, amikor kimondta, hogy azért van egy kis baj, így kaptam kisebb előadást is a dologról. Elmondta, hogy ez most még nagyon jól gyógyítható, de ha nem úgy alakulna, akkor is megfogjuk tudni oldani így vagy úgy, hogy amíg a gyerekvállalás nálam "napirendi ponton van", addig ehhez igyekszünk mindenemet meg is tartani. Aztán kiemelte, hogy DE erről egyelőre szó sincs, tehát nem kell megijedni. Most további mintavételek következnek majd egy komolyabb kivizsgálással egybekötve, erre egyéb okok és a húsvét miatt rá kell pihennem másfél hetet, aztán belecsapunk a lecsóba. :S

Azért nem jó érzés, nagyon nem, de lehetett volna rosszabb is. Szerencsém van, hogy ennyire korán kiderült, így talán minden komolyabb beavatkozás nélkül megúszom. Annak is nagyon örülök, hogy a dokimnak éppen ez a szakterülete! Még fel sem fogtam mivan, annyira fáradt vagyok, az egyik szemem sír, a másik nevet.

2013. márc. 25. 11:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy megírtad a történéseket.

Biztosan nagyon megijedtél. Látod, páran írták, hogy ha van is valami, annak még nagyon kezdetlegesnek kell lennie, és igazuk is lett!

Bízz a dokidban, így ahogy olvastam, nagyon megbízhatónak tűnik, főleg hogy ez a szakterülete.

Kitartást és jó egészséget kívánok Neked!

2013. márc. 25. 11:45
 14/20 anonim ***** válasza:

Kitartás, minden rendben lesz! Elárulod, pontosan mi van a leletedet?

Halkan jegyzem csak meg, hogy ezért érdemes rendszeresen eljárni a szűrésekre, mert így időben kiderül a baj, ahogy Nálad is.

2013. márc. 25. 12:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Fogd fel szerencsének, hogy hamar kiderült:)

sokaknak elég ilyenkor immunerősítő a gyógyuláshoz.

másfél hét múlva azt fogják nézni, hogy milyen irányba halad az állapot. hallottam már olyanról, aki a következő vizsgálatra visszafordította magában a folyamatot, és magától meggyógyult. Lehetséges.

Egyél egészséges ételeket, pihend ki magad, és sok c-vitamin bevitel is szükséges lehet. Szánd ezt a másfél hetet önmagad gyógyítására. Nagyon sokat számít, hogy bánsz a testeddel:)

2013. márc. 25. 15:44
 16/20 A kérdező kommentje:

Pontosan nem tudom mi áll a leletemen, egyelőre semmilyen papírt nem kaptam róla és a doki is csak körvonalakban fogalmazott, szakszavakat sem használt. Úgy vettem észre ezt a beszélgetést most igyekezett inkább a megnyugtatásomra fordítani, hiszen javarészt más nem történt, mint hogy elmondta, hogy valami van, de további minták szükségesek ahhoz, hogy megtudják pontosan mondani hogy mekkora a probléma.

Ő onkológusként azt mondta, hogy ez annyira korai, hogy a teszt/sima szűrés alig mutatja ki, ezért nem is akartak a kiküldött levélbe semmit írni.

Egyébként jó doki, maximálisan bízom benne, bár nyilván baromira kellemetlen ez a helyzet és utálok nőgyógyászhoz járni, de most ez van és ha már gond van, akkor örülök, hogy legalább a lelkemre is igyekszik odafigyelni, nem csak eláraszt az orvosi szöveggel. Akárhányszor jártam eddig nála magánban, ott sem mondott soha semmi konkrétat, ami megijeszthet, inkább körülírta, már megszoktam. Őszintén szólva nem is vagyok kíváncsi pontos diagnózisra, mert csak túrnék neten és idegesíteném magamat. Jobb úgy, hogy elmondta, hogy minden rendben lesz és nagyon időben elkaptuk!

Fiatal vagyok, a húszas éveimben járok, néhány éven belül szeretnénk gyereket vállalni a párommal, inkább próbálok pozitívan előre nézni, hogy minden rendben legyen, nehogy a stressz rontson a helyzeten.

Jelenleg miután kipihentem magam elhatároztam, hogy most vakon megyek a doki utasításai után és nem izgatom ezzel magam. Majd minden alakul, ahogy alakul.

Számomra a legfontosabb most az, hogy "egyben maradjak" amíg készen nem leszünk a gyermek vállalásra és ez is rendben lemenjen. Ez a célom, ezért én most bármit képes lennék megtenni!!

2013. márc. 25. 16:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Olyan jól látod a dolgot, ez nagyon jó! :)

Semmi baj nem lesz, hidd el!

13-as voltam

2013. márc. 25. 18:05
 18/20 anonim ***** válasza:
De pontosan milyen lett az eredmény P3 P4??? Nem értem, hogy ezt, hogy nem mondta el, illetve hogy nem kaptad meg a papírt az eredményről.
2013. márc. 26. 16:34
 19/20 A kérdező kommentje:
Mint említettem, nem volt egyértelmű az eredmény, diagnózisként "enyhe elváltozást" kaptam, mivel a szűrés alapján ő azt mondta nem tudja kategóriába sorolni. Ezért küldtek további vizsgálatokra és ezért fognak újabb mintát venni, ennek a nevét sem tudom (nem a sima rákszűrés), szerencsére az utóbbi pár napban sikerült kicsit továbblépnem ezen a témán és legalább amíg nem muszáj, addig nem ezen jár az agyam.
2013. márc. 28. 21:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Hogy vagy, mi történt veled?
2021. máj. 17. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!