Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelenthet ez rákszűrés...

Mit jelenthet ez rákszűrés eredményeként? A frászt hozza rám!

Figyelt kérdés

Voltam rákszűrésen egy magán nőgyógyásznál, mindig hozzá járok. 2 éve voltam utoljára, akkor normálisan megkaptam a papírt, hogy minden teszt negatív, tök jó.

Ma megkaptam a mostani eredményeimet, amiben az jött, hogy "a rákszűrés eredménye személyes konzultációt igényel, kérjük jelenjen meg ekkor és ekkor az x városi kórház onkológiáján".

A dokim az onkológián főorvos, így az sem biztos, hogy egyből kétségbe kellene esnem, de már minden megfordult a fejemben és hétfőig várnom kell, mivel akkorra van időpontom. Már azon is gondolkoztam, hogy felhívom, képtelen vagyok hétfőig várni, hogy miért kell személyesen megjelennem az eredmény miatt.

Egyébként semmi diagnózist nem írtak, csak ezt és hogyha nem felel meg az időpont, akkor telefonáljak az adott számra és egyeztessek másikat.

Biztos nem új rendszer, mert több barátnőm is ismerősöm is volt nála mostanában szűrésen és mindenki rendben megkapta a negatív eredményt levélben.

Ki vagyok, segítsetek! Volt már valakinél hasonló? Mire gondoljak?

2013. márc. 20. 17:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Sokszor csak nem sikerült jól a minta, ne parázz :)
2013. márc. 20. 17:54
 2/20 anonim ***** válasza:

Hívd fel szerintem- bár lehet, hogy telefonon nem is mondd semmit. Nem akarlak kétségbe ejteni, de negatív leletnél nincs ez a hercehurca.

Szorítok neked, hogy mégis minden rendben legyen!

2013. márc. 20. 17:54
 3/20 anonim ***** válasza:
Ne aggodj nekem is ezt irtak par eve.Bementem es akkor mondtak h nem vettek eleg mintat uh igy sajnos meg kell ismetelni a dolgot!De nem volt semmi baj se!
2013. márc. 20. 17:56
 4/20 anonim ***** válasza:

Nem kell bepanikolni

sokmindenkivel elofordul.

Idoben felismert elvtozasoknal van megoldas.

Az elvaltozasnak 4fokozata van. de az meg nem rak, csak egy elkezdodott elvaltozas.

Ismerek olyat akinek kettes szintu volt es magatol meggyogyult.

2013. márc. 20. 17:57
 5/20 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem, hogyha egyszerű hiba történt, értem azt nem jó/nem elég minta, vagy bármi ilyesmi, akkor miért hozzák a frászt az emberre?

Én is attól tartok, hogy telefonon nem fog semmit mondani, de igazából ha csak annyit mondana, hogy "nincs nagy baj", már az is megnyugtatna valamennyire.

Megírhatták volna, hogy még is miért kell odamennem és akkor nem rágom tövig a körmeimet hétfőig és nem ver ki napi 5-ször a víz, ha erre gondolok. Őszintén bízom benne, hogy nincs baj, de nem tudok nem kiakadni, ha eszembe jut! Egy részem tudja és érzi, hogy nincs gond, a kis ördög meg hajtogatja bennem a legrosszabbakat.

2013. márc. 20. 18:04
 6/20 anonim ***** válasza:
Te szegény, megértelek, hogy nagyon idegesít. Megnyugtatásképpen, a méhnyakrák nem szokott egyik pillanatról a másikra a semmiből végstádiumba váltani, vagyis ha a két évvel ezelőtti szűrés negatív lett, akkor valószínűleg most is egy maximum kellemetlen, de kezelhető dolgot találtak. Az viszont jogos, hogy nem kellene a frászt hozni az emberre. Azért ha lehet, írd majd meg, hogy mi volt.
2013. márc. 20. 18:25
 7/20 anonim ***** válasza:

Én is hallottam már ilyenről. Nem kell a legrosszabbra gondolni. Egyik ismerősöm tüdőszűrésen volt (több, mint 20 éve dohányzik) és behívták. Szegény, épphogy nem a temetését szervezte, kiderült, hogy valami hiba történt, nincs semmi baj.

Hihetetlen amúgy, hogy úgy játszanak a páciensekkel, mint macska az egérrel. Azért én holnap felhívnám a dokit, már csak azért is, mert magánorvos. Bizonyára ki lehet belőle szedni valamit telefonon keresztül is.

Drukkolok, hogy semmi rossz ne történjen Veled!

2013. márc. 20. 21:07
 8/20 A kérdező kommentje:

Holnap megpróbálom felhívni, ez így nem pálya. Beleőrülök hétfőig! Nagyon nagyon remélem, hogy igazatok lesz és csak túlparázom.

Csak annyi az én bajom, hogy mobilon képtelenség elérni, időpontot is csak úgy lehet tőle kérni, hogy az onkológiát hívom a kórházban, asszisztens felveszi és ad. Nem tudom sikerül-e elérnem, az asszisztens meg gyanítom semmit nem tud és nem is fog mondani.

2013. márc. 20. 21:22
 9/20 anonim ***** válasza:

Addig is nyugtasson meg az, hogy annyira rossz hirt nem fog kozolni veled ha nem olyan reg voltal elozo rakszuresen, nagy gond nem lehet. meg ha rossz is az eredmeby, csak immunerositot ir fel, ha az nem segit, akkor mutet de az nem veszes es utana meg a tevhitekkel ellentetben gyereked is ugyan ugy lehet termeszetes uton.

meg ez a vizsgalat nem veletlenul a megelozesrol szol. a rossz eredmeny is csak annyit jelent, hogy evek mulva rakos lehetsz ezert erdemes visszaforditani a folyamatot.

2013. márc. 20. 21:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Légyszi írd majd meg, mit mondott a doki.

Minden jót!

7-es voltam.

2013. márc. 21. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!