Milyen vizsgálatból lehet kideríteni, hogy van-e akármilyen betegségem? Vérvétel? Abból mindent megtudhatunk?
Csak vérvételből nem. És az sem mindegy, hogy vérvételkor milyen értékekre kérnek vizsgálatot.
Van mikor kellenek egyéb vizsgálatok is, mint pl. vizeletvizsgálat, ultrahang, EKG, izotópos vizsgálat, stb. Mindig attól függ a vizsgálat, hogy milyen betegséget gyanítanak, de vérvételkor azért elég sok minden megállapítható vagy éppen kizárható.
Epekövet például a vérvétel nem mutat, ahhoz kell már ultrahang, viszont ha gyulladás van, azt a vérkép kimutatja.
Nem vagyok otthon a nemi betegségek körében, de szerintem ezekre külön vérvizsgálat kell vagy valamilyen másik vizsgálat. Sima vérvételből nem hiszem, hogy bármilyen nemi betegséget ki lehetne mutatni.
És persze ezeket a külön vizsgálatokat sem a háziorvos, hanem szerintem szakorvos végzi vagy kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!