Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális a hüvelyégés szex...

Normális a hüvelyégés szex közben?

Figyelt kérdés
Behatoláskor, szex közben és után ég és picit fáj a hüvelyem. Ha jól belegondolok, az esetek 90%-ában így van, és mindig is volt. Tudom, hogy nem normális. Mitől lehet ez? Állandó gyulladásom van? A nőgyógyász elvileg most kezelt ki ismét egy fertőzésből, mégis ilyen érzés a szex. A hüvelyszárazság kizárt. Egyszerűen nem tudom mi van. Már lassan a szexhez sincs kedvem. Kérem, olyan írjanak, akiknek tényleg van hasznos tanácsuk, nem csak a 'menj orvoshoz'.
2008. jún. 9. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia. Ilyen jellegű panaszokat okozhat az az egysejtő (nem gomba), amit összeszedhetsz nemi úton, vagy akár strandon is.. A neve nem jut most eszembe, de utána nézek..
2008. jún. 10. 18:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Megvan. Itt más tünetek is vannak, de a fájdalom is szerepel a tünetek közt. Ennyit tudtam, remélem segít valamit..

"A Trichomonas vaginalis nem baktérium vagy vírus, hanem ostoros egysejtű élőlény. A női és a férfi nemi szervekben szeret éldegélni, férfiakban általában nem okoz tünetet. Nemi érintkezéssel, de esetenként uszodában, közös WC használattal stb. is terjed.

Tünetek

Nőkben gyakori, kellemetlen szagú hüvelyfolyást okoz, valamint viszketés léphet fel, a közösülés fájdalmas lehet. Férfiban tünetmentes.

Kimutatás

Mikroszkóppal látszik a hüvelykenetben az ostoros egysejtű.

Kezelés

A metronidazol nevű antibiotikummal történik, mely tabletta vagy hüvelykúp formájában létezik. Szokás a partnert is automatikusan kezelni, akár van valami tünete, akár nincs, nehogy egymásnak adogassák a fertőzést."

Szerintem ezt a vizsgálatot nem végzi el automatikusan a doki.

2008. jún. 10. 18:36
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2008. jún. 11. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!