Milyen fogamzásgátlót ajánlotok, és mennyi ideig kell szedni az első szex előtt?
Ez nem úgy megy, hogy ajánlgatni kell, hanem elmész orvoshoz, csinál egy vérvizsgálatot és azalapján eldönti, hogy neked melyik lenne a legjobb és akkor innentől jön a következő kérdés, hogy mikortól vagy védett, mert ugye ez is fogamzásgátlónként változik.
Szóval a sorrend legyen meg, nem egyből ugrunk bele a mélybe. Tessék elmenni dokihoz.
kedves előttem szóló. és megemlítetted először az orvosnak h volt trombózisos a családban? vagy talán nem???
amúgy meg az orvos nem a vérvizsgálat alapján találja ki, h melyik foggátlót fogja felírni. a vérvizsgálatnál főképp a májfunkciókat nézik, mivel a foggátlót a máj bontja, és azt roncsolhatja. ezután megnézi a többi értéket is, h nincs e esetleg vmi gyulladása vagy fertőzése az illetőnek, a vérképből. ha minden rendben van, akkor felír egyet, vmi kis hormontartalmút, vagy pedig a "kedvencét", amit mindenki másnak felszokott írni, akinél szintén minden rendben van.
trombózisra való hajlam vizsgálata leiden mutációval történik, amit nemcsinálnak az orvosok csakúgy, ha odaállítasz. ha elmondod h volt trombózisos a családban, akkor esetleg megcsinálják, ha ragaszkodsz hozzá. de maguktól nemfognak, főleg akkor ha mégcsak nemis mondod, h vkinek voltmár trombózisa.
Kedves előttem szóló!
Én egy felelősségteljes 18!éves lány voltam akkor,aki védekezni akart,de talán megbocsájtod,hogy koromnál fogva akkoriban nem sejtettem,hogy mit kell mondanom a nőgyógyásznál!
Az előttem szólónak igaza van. Az anamnézis felvételekor elvileg ki kellett volna térni arra is, hogy volt-e a családban trombózis... Erről nem a páciens tehet, hogy nem tudja, miről kell szólnia és miről nem. Ez inkább az orvos hanyagsága volt!
(eü-s)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!