Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortusz, vagy a gyermek...

Abortusz, vagy a gyermek megtartása?

Figyelt kérdés
Nagyon tanácstalan vagyok. Az van, hogy édesanyám, aki idén 50 éves terhes és tőlem kért "tanácsot". Hozzáfűzné, hogy csinos, fiatalos, sportos, szerintem kinéz kb 40-nek... Én vagyok a legkisebb fia, három gyermeket felneveltek apával. Nem tudom mit mondjak neki, tudom, hogy az ilyesmi megviseli nőt...Az orvos nagyon diplomatikusan azt mondta, ő nem javasolná szülést, de nem is mondja azt,h lehetetlen lenne... Nem tudom mit mondjak neki... Ez borzasztó döntés. Mindenki véleménye érdekelne...

2013. márc. 13. 18:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Éppen ilyen idösen kellett hasonló dolgon elgondolkodnom - minden terhességi tünetem megvolt, de még teszthez korai. A férjemmel mindent átbeszéltünk, és arra jutottunk, hogy mivel anyagilag nem lett volna probléma, abban az esetben, ha tényleg baba lenne, megtartjuk. Viszont azzal tisztában voltunk, hogy ha megszületik, igen hamar önállóságra kell nevelnünk, mert minden emberi számítás szerint legkésöbb 30 éves korában elveszit bennünket.

Ugyan született elötte már három gyerekünk, akik akkor már felnöttek voltak, illetve majdnem (30, 26, 20), ök ugyan valamennyire mellette tudnak állni lelkileg, de azt nem lehet elvárni tölük, hogy a testvérüket teljes mértékben eltartsák.

Elvetetni semmiképpen sem akartuk volna, ugy éreztük, hogy meg tudjuk adni neki a lehetöséget.

Idövel azonban kiderült, hogy mégsem volt baba (vagy ha igen, akkor nagyon hamar elment), de azért nem volt egyszerü ezen gondolkodni és dönteni.

NEm tudom, nálatok milyen az anyagi helyzetetek, meg mennyire lehet számitani az apa segitségére, illetve a tietekre, de akárhogy dönt(enek), álljatok mellette.

2013. márc. 13. 18:12
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Az tény hogy ilyen korban valóban veszélyes a szülés, sőt lehet már a terhesség is megviselné, mert sajnos sok olyan fiatalt ismerek 23 év körülieket akik már 5-6 hónaposan szenvedtek, és megértem őket mert ugye a gyerek elszív tőlük minden tápanyagot meg mindent, vigyázni is kell és még sorolhatnám. És amennyire idősebb az ember ez sajnos annál rosszabb lesz oké hogy a terhesség egy szép dolog satöbbi, nem részletezem, de ha belegondolunk nem véletlen hívják terhességnek, mert ez teher egy nőnek, oké hogy állapotosnak is hívják ezt a formát, de most nem mennék ebbe bele.

Így 50 évesen már jól meg kell gondolnia az embernek hogy egyáltalán fel meri e vállalni a gyereket mert azért ilyen idős korban nem biztos hogy lesz rá elég türelme, oké hogy betudnál neki te is meg a többi testvéred is segíteni, de nektek is van saját életetek azért ha így belegondolunk.

Ha esetleg megsértettelek volna ne haragudj meg előre is bocsánatot kérek, de szerintem az abortusz mellett kellene maradnotok ha nem akarjátok hogy problémák legyenek. Anyukádat lehet komolyan megviselné a terhesség meg a szülés is, de lehet hogy jól jönne ki belőle. Oké hogy az abortusz is necces meg hát még is "megölitek" a gyereket, de itt azért a jövő a tét hogy mit tudnak adni a gyereknek meg hogy anyukád mennyire bírná ezt, mert ez már elég veszélyes ilyenkor és egy abortuszt szerintem jobban elviselne, oké hogy az is lelkileg tönkre vágja a nőt de abból könnyebben felépülne.

A döntés anyukádé, én ezt tudtam javasolni, de szerintem még beszéljetek erről egy szakemberrel hogy ő szerinte mi lenne a jobb döntés, mert végül is ő csak jobban tudja.

2013. márc. 13. 18:13
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Az amit előttem írtak mind igaz.De a terhesség és a szülés nagy rizikója mellett, arra is oda kell figyelni,h hány évesek a szülők. Mert gondolom nem kellemes érzés tudni,h ha én meghalok esetleg egy olyan gyerek marad hátra,akinek még nagy szüksége lenne egy szülőre. De, ezek csak vélemények és a döntés egyedül az Övék. Nem a miénk, nem az orvosé, és nem is a Tiéd!
2013. márc. 13. 18:27
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

Én spec. 50 évesen nem szülnék, és anyámnak sem javasolnám.

A genetikai rendellenességek kockázata iszonyatosan magas, emellett egy 50 éves nő szervezete már nagyon nem olyan, mint egy 20-30 évesé.

50 évesen már klimaxolnia kellene, nem gyereket szülni.

Mondjuk nem értem miért nem gondolt erre akkor, mikor szexuális életet élt. Nyilván ha nem klimaxol még, akkor teherbe eshet.

2013. márc. 13. 20:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, lehet,h már klimax környékén van és úgy gondolta már felesleges védekeznie.
2013. márc. 13. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy rokon úgy lett ilyen idösen terhes, hogy már több éve klimaxban volt, az orvos többféle vizsgálattal megállapitotta, hogy túl van rajta, nem lehet már gyereke, ezért nem kell védekezniük - aztán kiderült, hogy mégis tévedett!!!
2013. márc. 13. 21:33
 7/11 Orsi_ ***** válasza:
25%

Kedves Legkisebb!

Tényleg nagyon nehéz a kérdés, szerintem is nagyon fontos, hogy szüleid és a leendö testvér mellé àllj, ahogy azt az elsö vàlaszado irta.

Hogy konkrét tanàcsot adj, az szerintem nagyon nem szerencsés, bàrmennyire is ugy tünik, ezt szeretné édesanyàd.

Nekik kell tudniuk, hogyan akarnak dönteni, és azutàn a döntésüket végig vinni.

Sem te nem vagy a börében, sem én, hogy tudjam, mi a jo, bàr kétségkivül nagyon jo a kapcsolatotok, hogy édesanyàd, erröl veled beszélget. Nagy érték ez, szerintem.

én gondolatban minden helyzetben azt keresem, hogy hogyan lehet mindenkinek a lehetö legjobb és tudva, hogy sem az anyagiak, sem a szülöi hàttér adta biztonsàg nem feltétele a boldogsàgnak, a következetes élet viszont feltétlenül.

Söt a gyerek szempontjàbol azt mondanàm, hogy egy olyan üzenet a szüleim halàla utàn is éltetö erejü, hogy vàllaltunk téged, ha meglepöen késön is jöttél...

Szerintem nem tudunk eleget a jövöröl, hogy egy életröl ugy dönthessünk biztosan nincs jövöje.

Nem hiszek a véletlenben, ha édesanyàd ennyire fiatalos, sportos akkor nem véletlen, hogy terhes lett.

Jo hogy mellette àllsz!

Kitartàst!

Orsi

2013. márc. 14. 09:52
 8/11 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem ebben nincs joga egy embernek sem dönteni. Ez a kis lélek jönni szeretne.

Más is elvesztette már a szüleit fiatalon (fiatal szülők esetén is), mégis lehet értékes és boldog élete, az élet kárpótolja majd.

2013. márc. 14. 10:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem mutasd meg ezt a kérdést meg a válszokat édesanyádnak, ne te dönts, hanem csak segits neki annyiban, hogy a különféle véleményeket olvassa el és utána saját maga (a gyerek apjával közösen) döntsön - SENKI MÁS nem dönthet helyette.
2013. márc. 14. 11:53
 10/11 anonim ***** válasza:

A Szomszédok Almája 53 évesen adott életet első gyermekének:

[link]

2013. márc. 14. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!