Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hasznél valaki Dr. Dolhay...

Hasznél valaki Dr. Dolhay féle intim szereket? (Colpo cleaner, Femifit)

Figyelt kérdés

Segítenek ezek? Nekem gyakran van hüvelygombám, pedig sok mindent elkövetek ellene(táplálkozás tisztálkodás megfelelően és nem túlzásbavive)

Ezek jobban óvják a hüvelyflórát?(erősítik?) Fertőzés esetén használ a dolhay Jódos fertőtlenítős irrigátor?

2009. szept. 9. 12:42
 1/1 anonim válasza:
100%

Én laktózos colpo-cleanert használok időnként, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem hüvelygomba ellen, más jellegű probléma miatt, de nekem használ.

A hüvelyben a pH fenntartásáról az ott élő laktobacilusok gondoskodnak, a laktóz az ő táplálékuk, így segíti őket elszaporodni. Az általuk kialakított savas kémhatás véd a többi kórokozó, pl gomba ellen is.

Fertőzés esetén, indokolt esetben hasznos a jód. Viszont a jód elpusztítja a laktobacilusokat is, a többi kórokozóval együtt. Ezért nem használható huzamosabb ideig, és utána a laktózos irrigálás javasolt.

Szerintem a laktózos irrigálás egy próbát megér, a megfelelő táplálkozás és a higiénia betartásával akár segíthet is. :)

2009. szept. 9. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!