Hasznél valaki Dr. Dolhay féle intim szereket? (Colpo cleaner, Femifit)
Segítenek ezek? Nekem gyakran van hüvelygombám, pedig sok mindent elkövetek ellene(táplálkozás tisztálkodás megfelelően és nem túlzásbavive)
Ezek jobban óvják a hüvelyflórát?(erősítik?) Fertőzés esetén használ a dolhay Jódos fertőtlenítős irrigátor?
Én laktózos colpo-cleanert használok időnként, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem hüvelygomba ellen, más jellegű probléma miatt, de nekem használ.
A hüvelyben a pH fenntartásáról az ott élő laktobacilusok gondoskodnak, a laktóz az ő táplálékuk, így segíti őket elszaporodni. Az általuk kialakított savas kémhatás véd a többi kórokozó, pl gomba ellen is.
Fertőzés esetén, indokolt esetben hasznos a jód. Viszont a jód elpusztítja a laktobacilusokat is, a többi kórokozóval együtt. Ezért nem használható huzamosabb ideig, és utána a laktózos irrigálás javasolt.
Szerintem a laktózos irrigálás egy próbát megér, a megfelelő táplálkozás és a higiénia betartásával akár segíthet is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!