Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endometriózis műtét után mi...

Endometriózis műtét után mi dönti el, hogy klímaximitáló gyógyszert kapok vagy férfi hormont? Minden esetben muszály ilyen szereket szedni vagy egyszerűen meggyógyulok, ha nem veszik ki a petefészkemet?

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Én fogamzásgátlót szedek igaz a műtét előtt is azt szedtem évekig mégis endom lett.
2009. szept. 1. 20:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Téged is műtöttek vele? Neked mekkora volt a mérete?
2009. szept. 1. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen műtöttek, de nekem a köldökömben volt (elég ritka helyen)
2009. szept. 1. 21:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Jajj értem! Sajnálom! Az sem lehetett kellemes! Próbálnom kideríteni, hogy milyen esetekben adnak műtét után ilyen "kellemes" gyógyszereket. Állítólag baromi erős mindkettőnek a mellékhatása.
2009. szept. 1. 21:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Kerdezhetek?? Milyen tuneteitek voltak mielott megtudtatok hogy ez a bajotok?? Csak azert kerdem mert nagyon fajt a hasam nemregen ( annyira hogy meg felallni sem tudtam) meg rengetek sarga folyasom volt.. Rengeteg tesztet csinaltattam, voltm ultrahangon is, parszor nogyogysznal es azt mondtak semmi bajom, minden leletem tokeletes.. Akkor mitol vannak ilyen szornyu fajdalmaim??

Az ovost emlitette az endometriozist!

2009. szept. 1. 21:53
 6/10 A kérdező kommentje:
1 hétig nem tudtam eldönteni, hogy petefészekgyulladásom van vagy szélgörcsöm. Olyanokat görcsöltek a beleim és az alhasam, hogy kétrét görnyedtem sokszor és kivert a víz. Mentem a nőgyógyászatra, leletek, stb, és kiderült, h 99% endometriózis lehet. Most műtétre várok. De jó lenne a gyógyszeres kezeléseket valahogyan kivédeni.
2009. szept. 1. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Koszi a valaszod. Ez erdekes mert nekem is eppen ilyenek a tuneteim.. Sokat faj a hasam es en sem tudom hogy szelgorcsok kinoznak vagy valami mas.. A nogyogysznal renget tesztet, ultrahangor stb csinaltunk de allitolag nincs fertozesem vagy cisztam , sot minden tokeletsnek tunik.. Azt mondta az orvos hogy edometriozist csak ugy lehet megallapitani ha csinalnak egy tukrozest--vagnak 2 -3 kisebb lyukat a hasadon es bevisznek egy kamerat es jol szetneznek..Allitolag ez a method elegge veszelyes mert megserulhet a hugyholyag meg egyebek.Szoval a kerdesem igazabol.. Milyen tesztbol tudtak neken megallapitani hogy ez a bajod vagy csinaltak tukrozest??
2009. szept. 2. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Azt hiszem egyebkent csak leegetik belulrol a dolgot de ez csak atmeneti mert visszano... Szerintem meg az orvosok sem ertik pontosan hogy mitol is lehet ezt elkapni!
2009. szept. 2. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Leégetik? Nem hiszem, nekem elküldték szövettanra onnan lehet megtudni, hogy endo.
2009. szept. 2. 20:26
 10/10 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van! Ezért írtam azt, hogy (a leleteim alapján) 99%, hogy endometriózis. Tuti biztos, csak akkor lesz mikor benéznek laparral. Igen visszanőhet, ezért adják szövettan után azokat a gusztustalan mellékhatású gyógyszereket. Pont az érdekelne, hogy vajon minden esetben?? Nem égetik le, sebészileg eltávolítják!
2009. szept. 3. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!