Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet ez a hasfájás?

1lány.... kérdése:

Mitől lehet ez a hasfájás?

Figyelt kérdés
Kb. két hete az a helyzet, hogy minden este amikor lefekszek és próbálok elaludni elkezd fájni alul a hasam, nem nagyon erősen, de elég kellemetlen és már annyira idegesít, hogy előre félek az estétől, hogy megint fájni fog, érdekes, mert ha napközben lefekszek aludni, akkor nem fáj, meg semmi bajom nincs, csak estére, és akkor is csak fekvő helyzetbe, ha felállok már nem is fáj.. voltam mindenféle vizsgálatokon, ct, ultrahang, stb. nem láttak semmit, vagyis a nőgyógyász azt mondta hogy a belek kicsit fel vannak fúvódva, de ezt mondjuk már máskor is mondták. Viszont vettek vért és gyulladás van a véremben, kiszedtem egy hetes antibiotikumot is, de még így is van sztem a gyulladás mert ugyanúgy fáradt vagyok és ez a hasfájás nem múlik, de a dokik meg kinevetnek ha elmondom hogy csak az esti fekvésnél fáj, én meg már megőrülök tőle, hogy lehet, hogy ha pl lefekszek este 7kor akkor simán elalszok, nem fáj a hasam, de ha már pl 11kor, akkor már fáj... ezen a dokik is csak nevetnek, de nem vagyok dilis, érzem, hogy mikor fáj :((( széklet rendben van, de akkor mitől lehet ez? nem lehet, hogy ez a gyulladás, amit láttak a vérben ez átment a petefészekre és az is be van gyulladva és attól fáj a hasam? :/

2013. febr. 22. 01:21
 1/4 A kérdező kommentje:
akkor voltak hasonló tüneteim, amikor a vakbélre műtöttek, de azért az a hasfájás jóval erősebb volt, és úgy tudom, hogy a vakbél az nem újulhat ki, legalábbis a neten egy doki azt mondta egy interjúban...
2013. febr. 22. 01:25
 2/4 anonim ***** válasza:
A hasad melyik része fáj?Egészen lent? A köldök körül? Feljebb? Oldalt?
2013. febr. 22. 06:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Egészen lent fáj, de nem körbe a derekam meg az oldalam az nem fáj csak elölről lent de nem csak középpen, hanem az egész.
2013. febr. 22. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:

-_- Nem a véred volt begyulladva,ilyen formában az nem létezik. Ha a szervezetben bárhol, bármelyik szervedben gyulladás van, akkor azt a vérképben, amit vérvételkor csinálnak,magas CRP szintben nyilvánul meg. Ez rajta van a papíron,amit a laborból adnak ki.

Az emelkedett CRP szint jelzi, hogy valahol gyulladás van. A pontos helyét a tünetek és a vizsgálatok alapján a szakorvos határozza meg.

Pl. ha a petefészkedben van gyulladás, akkor a véred magasabb CRP szintje jelzi, hogy baj van. Jellegzetes helyen, jellegzetes tüneteid vannak, ebből következtet az orvos, hogy mi a baj.

Viszont csak egy magas CRP-re kapásból antibiotikumot adni, bele a vakvilágba szakmai hiba. Ha persze más vizsgálat nem történt. Nem minden baktérium érzékeny minden antibiotikumra. Ezért szoktak tenyésutést végezni vizeletből, székletből,sebből, stb. hogy pontosan milyen baktérium(ok) van(nak) benne és ez alapján adják a célzott kezelést.

Van a vérmérgezés,amikor pl. egy seb elfertőződik, baktérium kerül bele és a bacik a vérárammal szétszóródnak, eljutnak más szervekbe, szövetekbe is, ott megrekednek és ott is gyulladást hoznak létre. Ennél bonyolultabb persze, de ez a lényege.

Hülyeség kinevetni,hogy csak este-éjjel fáj,mert igenis van ilyen. Éjszaka lazul el igazán a szervezet, a mozgatóizmok, a szerveid simaizmai, szalagok stb. Ilyenkor pl, a méhed nyomhatja jobban a húgyhólyagodat, vagy a belek fal is ellazul és ez járhat görcszserű érzéssel.

Ha puffadni szoktál--belgyógyászat-IBS,Crohn betegség.

--nőgyógyászat- petefészekdolgok,

hormonszint ellenőrzé

Nekem így van két hete és babára gyanakszok :D. Pl. ennek is lehet tünete.

Na egy éve írtál, van azóta javulás? Remélem jól vagy azóta! :D

2014. jan. 23. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!