Nagyon erős a mensim és már elegem van a betétből, szerintem nagyon gusztustalan sokszor átázom. Tampont használnék de nem merek, tippek?
Soha, senkitől nem hallottam, hogy először lenne több a vér mennyisége. Inkább az a jellemző, hogy eleinte kevés, és nem fájdalmas a menstruáció, és csak aztán durvul be. Meg 13 évesen már igazán el tudja dönteni, hogy mit akar.
Ha adott egy 13 éves, aki 3 éve menstruál, az ne használjon tampont, de egy szintén 3 éve menstruáló 16 éves igen?
Nem tartom egészségi szempontból jó ötletnek a tampont sem 13 évesen, sem később. Az én nőgyógyászom kimondottan ellenzi, mert sokszor krónikussá váló fertőzések felelőse szerinte.
Az iskolai higiéniát ismerve, sem kezet mosni nem lehet rendesen, sem a mosdón lévő kilincsek állapota nem megfelelő és nem fogod tudni olyan tisztán feltenni, ahogyan azt kell. Emellett a hüvelyben is el tudnak szaporodni úgy kórokozók, hogy mindent jól csinálsz és mégis..
Alkalmi használatra jó a tampon, akár 13 évesen is meg lehet próbálni, ha anatómiailag megvannak az adottságaid ( a szűzhártya alakjától függ elsősorban). Érdemes akkor nekifogni, amikor erős a vérzés. A kihúzásnál azért lehet gond, mert megtelik, megvastagszik a tampon, a szűzhártya pedig csak egy darabig tágulékony. Ez benne van a pakliban.
Én a te korodban még nem tamponoztam, illetve egyszer titokban, de voltam annyira peches, hogy egy jó kis bakteriális fertőzést összeszedtem... Persze ez egyáltalán nem mindenkire igaz. Próba cseresznye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!