Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy mondjam el anyunak hogy...

Hogy mondjam el anyunak hogy tampont hasznalok/szeretnek hasznalni? 13/L

Figyelt kérdés

Sziasztok!:) Mar tobb mint egy eve menstrualok. Eddig betetet hasznaltam, de az utobbi idoben kivancsi lettem a tamponhasznalatra. Vettem is 2 dobozzal. Egy O.B. Mini pro comfort-ot es egy normalt. Probalgattam felhelyezni, de nem ment. Tegnap viszont olyan helyzetbe kerultem, hogy inkabb tamppnt szerettem volna hasznalni. Kezet mostam, aztan kibontottam egy minit es sikerult felhelyeznem. Feltem, hogy nem fog megtelni es nem tudom kihuzni majd, de jol ment minden. Anyunak nem merem elmondani. Nem azert, mert tabu tema, hanem mert mikor szoba kerul a tampon azt mondja, raerek 14-15 eves koromba azt hasznalni. Talan egy kicsit igaza is van, de a tampon sokkal kenyelmesebb, a betet meg kenyelmetlen, viszketek tole stb. Hogy mondjam el anyunak?:/ 13/L

elore is koszonom a segitsegeteket:)

2013. febr. 16. 12:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Meg nem mondtam el neki tuti kiakadna hogy 13 eves letemre tampont hasznalok:/

Szoval szerintetek hany eves kortol ajanlott tampont hasznalni? Nem korai meg nekem?

2013. febr. 17. 17:14
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha neked a tampon a kényelmes, akkor használhatod alkalmanként szerintem. Mindenképp mondd el neki. 13 éves korban már simán kipróbálhatod ha már menstruálsz egy ideje. Csak éjszakára ne!
2013. febr. 17. 17:37
 13/19 anonim válasza:
100%

Nekem eleinte anyu hallani sem akart róla, azt mondta, hogy ha kényelmetlen a betét,akkor használjak vattát. kipróbáltam. horrorisztikus volt. aztán együtt mentünk rossmannba,és mondtam neki,hogy kellene,mert át szoktam ázni,kényelmetlen, és szinte soha nem tudtam úgy berakni,hogy ne zavarjon. Megértette :) de az meg főleg nem volt kényelmes, aztán megszoktam,és most sokkal jobb. mindenképp ob-t vegyél,mert a többi nagyon rossz minőségű,és dörzsölnek. remélem tudtam valamennyit segíteni. Ja,és igen nekem is azt mondta,hogy ráérek 15 évesen használni, de mondd el neki mindenképp,úgy sokkal kevésbé fog morgolódni miatta,mintha magától jönne rá.

16/L

2013. febr. 18. 09:00
 14/19 A kérdező kommentje:

okés köszönöm:) éjszakára nem szoktam, bár nem alszok 8 órát, de kibírom betéttel, amíg alszok:D

köszönöm, igen tudtál segíteni:)

ma 09:00 neked hány évesen mondta anyukád hogy használhatsz?

ment mindenkinek amúgy a zöld kezecske:$

2013. febr. 18. 15:25
 15/19 anonim válasza:
100%
Szia! Én nagyon korán, 10 éves koromban 2 hónappal, a 11. szülinapom előtt volt az első..12. szülinapom után nemsokkal, nyáron mondtam anyukámnak, hogy sok idősebb barátnőm tampont használ, erre ő felajánlotta, hogy én is próbáljam ki. Azóta azt használok:) elsőre nagyon kellemetlen volt, de megszoktam! :D ;) Anyukádnak meg kell értenie, hogy milyen kényelmetlen a pelenka..! sok sikert:) Amúgy, azóta elmondtad neki? ha igen mit reagált?
2013. márc. 27. 16:03
 16/19 A kérdező kommentje:

sziia:) köszi a válaszod:)

hát azóta már szóba került mert múltkor neki elfogyott és mondta hogy elmegy a boltba. Én meg mondtam hogy megyek vele. Elmentünk és betett egy doboz tampon a kosárba, aztán mentünk a betétek felé..(meg se szólaltam) és mondta hogy ráérek még olyan 15 éves koromba tampont használni meg hogy a tampon csak akkor jó ha nagyon erős a vérzés meg ha nyár van..és mondom magamba jó akkor nem mondok már semmit nem akarom felhúzni..szóval van most itthon 2 megbontatlan 20darabos libresse betét meg egy 40 darabos de abból már kb. 5 darab hiányzik..nem akarom hogy az legyen hogy ő veszi nekem a betéteket én meg tampont használok. nekem se esne jól ha a lányomnak venném a betét miközben ő nem is használja..namindegy..ez egy kicsit hosszúra sikerült.:S

2013. márc. 27. 22:37
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Az első válaszoló vagyok. Igaza van Anyukádnak, hogy csak akkor jó a tampon, ha nagyon muszáj. Olvasd végig ezt a cikket is! :)

2013. márc. 28. 06:09
 18/19 anonim válasza:
100%
Nyugodtan mond el neki nem lesz semmin. O nem tartja ezt a beszelgetest cikinek, csak te.
2013. márc. 28. 07:06
 19/19 anonim válasza:
25%
Hát érdekes ez... Elég másak az anyukáink. Nekem 11 évesen jött meg télen. Nyáron éppen megjött és mentünk volna strandra. Anyukám mondta, hogy próbáljam ki a tampont. 2 óráig szarakodtam vele a vécén. Nagyon rossz volt!!! Végül sikerült betenni, de nagyon rosszul éreztem magam mikor bent volt. Ugyan nem éreztem a tampont de nagyon rossz érzés volt a tudat, hogy ott van.
2013. júl. 26. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!